Εκτός από την κατασκευή, και η λειτουργία του πολυόροφου πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων βαραίνει τους δημότες καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον ιδιωτών ήταν μηδαμινό και ο Δήμος Βόλου ανακοίνωσε την ανάληψη της λειτουργίας του.

Μετά από 4 στη σειρά διαγωνισμούς οι οποίοι απέβησαν άγονοι λόγω των όρων που έθετε ο Δήμος Βόλου για τον υποψήφιο μισθωτή, ο Δήμος Βόλου ανακοίνωσε πως θα αναλάβει με χρήματα των δημοτών τη λειτουργία του κτιρίου έχοντας ήδη ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια για την ολοκλήρωση του πολυόροφου σταθμού, ενός έργου χωρίς τεχνοοικονομική μελέτη και με αόριστες προοπτικές όχι μόνο για την επιστροφή των κεφαλαίων κατασκευής στα Δημοτικά ταμεία αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού.

Αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου το κτηριακό συγκρότημα (πάρκινγκ και καταστήματα) της οδού Φιλελλήνων, οι εργασίες στο οποίο βαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους, θα λειτουργήσει από τον Δήμο Βόλου, μετά και τον τέταρτο κατά σειρά διαγωνισμό για την εκμίσθωση του, που απέβη άγονος.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη με δεδομένη την πάγια, απαρέγκλιτη και αδιαπραγμάτευτη στάση της Δημοτικής Αρχής για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών. Επισημαίνεται ότι με βάση την κείμενη Νομοθεσία οι διαδικασίες για την εκμίσθωσή του θα μπορούσαν να συνεχιστούν χωρίς ορισμό ελάχιστου μισθώματος για τους ενδιαφερόμενους, αλλά βούληση της Δημοτικής Αρχής ήταν, είναι και παραμένει η συμφέρουσα αξιοποίηση, και όχι το «ξεπούλημα», πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον και την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες, με χρήματα των οποίων, άλλωστε, το έργο κατασκευάστηκε..

Αφού, λοιπόν, διαπιστώθηκε απουσία, λόγω προφανώς και της οικονομικής δυσπραγίας εν μέσω πανδημίας, σοβαρών, επωφελών για την πόλη, επενδυτικών προτάσεων ανάληψης της διαχείρισης και λειτουργίας του πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων,  ο  Δήμος αναλαμβάνει τη λειτουργία του.

Ετσι οι πολίτες του Βόλου, με προτεραιότητα για εκείνους που κατοικούν στην ευρύτερη γειτονική περιοχή, μπορούν από τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2020 να καταθέσουν αίτηση στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημοτών, στην οδό Αγ. Νικολάου 7 , μεταξύ Ιάσονος και Δημητριάδος. αποδεικνύοντας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τον τόπο κατοικίας τους και να προμηθευτούν κάρτα στάθμευσης, έναντι της συμβολικής τιμής των 50 ευρώ μηνιαίως.

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις