Ένα απίστευτο μπάχαλο ασυνεννοησίας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί σε τρία Δημοτικά Σχολεία του Βόλου, το 15ο, το 22ο και το 24ο μετά και την χθεσινοβραδινή επιβεβαίωση θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό μονόωρης ειδικότητας.

Συγκεκριμένα, μουσικός με ύποπτα συμπτώματα που διαπίστωσε από την περασμένη κιόλας εβδομάδα, υπεβλήθη σε τεστ μόλις την προηγούμενη Τρίτη. Μέχρι τότε, η εκπαιδευτικός, καθόσον δεν υπήρχε καμία σχετική οδηγία από την Διεύθυνση εκπαίδευσης προσέρχονταν κανονικά στις τάξεις και στα τρία σχολικά συγκροτήματα. Μόλις χθες το βράδυ γνωστοποιήθηκε το αποτέλεσμα το οποίο και ήταν θετικό.

Παρολαυτά, οι μαθητές προσήλθαν κανονικά σήμερα Παρασκευή στα σχολεία τους για μάθημα, με τους γονείς να μην έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα.

Οι διευθυντές των σχολείων επικαλούμενοι σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας δεν προχώρησαν σε καμία πρωτοβουλία για κλείσιμο των σχολείων.

Την ίδια ώρα, γονείς που ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, έκπληκτοι έλαβαν την εντολή δεκαήμερης καραντίνας όλων των μαθητών που ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19.

Μάλιστα, παράγοντες του ΕΟΔΥ εγκαλούσαν (;) τηλεφωνικά τους γονείς γιατί τα σχολεία παραμένουν ανοικτά, μετά και την ρητή οδηγία της εγκυκλίου!

Καθόλο το πρωινό, ουδεμία επίσημη ενημέρωση υπήρξε ούτε από την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης, ούτε από την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Βόλου, ούτε φυσικά από τον ΕΟΔΥ που δηλώνει κατηγορηματικά στους ανήσυχους γονείς ότι οι μαθητές, που θεωρούνται πρώτη επαφή του κρούσματος θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα 10 ημερών από την ημέρα  επαφής τους με το επιβεβαιωμένο κρούσμα!

Και φυσικά, δεν θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά, αν οι αρμόδιοι δημόσιοι λειτουργοί και οι υπηρεσίες μπορούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και αν το Υπουργείο Παιδείας λειτουργούσε τα σχολεία με συγκεκριμένο προγραμματισμό και σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισης όλων των περιπτώσεων covid-19.

Ειρήνη Θεοδωροπούλου

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις