Αποβιβάστηκαν, αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στη χώρα

Επέλεξαν τη Λέσβο για τις διακοπές τους, αλλά πρόλαβαν να πάρουν μόνο μια μικρή γεύση από το αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» πριν αναγκαστούν να επιστρέψουν στο Άμστερνταμ! Ο λόγος για 10 Ολλανδούς ταξιδιώτες, που έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο νησί μας με πτήση τσάρτερ, αλλά τους απαγορεύτηκε η είσοδος λόγω των περιορισμών της ελληνικής πολιτείας για όσους επισκέπτονται τη χώρα μας από το εξωτερικό εν μέσω πανδημίας Covid-19.

Οι 10 Ολλανδοί δεν είχαν συμπληρώσει το έντυπο PLF (Passenger Locator Form) πριν την αναχώρησή τους από το Άμστερνταμ, με αποτέλεσμα να μην τους έχει αποσταλεί το σχετικό απαντητικό QR Code, το οποίο σκανάρουν οι ελληνικές Αρχές στον έλεγχο που διενεργείται κατά την άφιξη τους.

Το συγκεκριμένο έντυπο αποτελεί «σημείο κλειδί» του πλάνου που έχει θεσπίσει η ελληνική πολιτεία για το άνοιγμα των συνόρων. Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα μέχρι και 24 ώρες πριν ταξιδέψουν στην Ελλάδα, παρέχοντας αναλυτικές πληροφορίες για τον τόπο αναχώρησης τους, τη διάρκεια προηγούμενης διαμονής τους σε άλλες χώρες, καθώς και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου που θα μείνουν στην Ελλάδα.

Κατά τον έλεγχο στο «Οδυσσέας Ελύτης» προέκυψε ότι υπήρχαν ελλείψεις στα έγγραφα των 10 Ολλανδών τουριστών και έτσι αναγκάστηκαν να μπουν ξανά στο αεροπλάνο και να επιστρέψουν στο Άμστερνταμ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ν», κάτι αντίστοιχο συνέβη και με 15 Ολλανδούς ταξιδιώτες, που αποβιβάστηκαν νωρίτερα στη Σάμο, με τις Αρχές να ακολουθούν την ίδια ακριβώς διαδικασία, απαγορεύοντάς τους την είσοδο στη χώρα μας λόγω μη τήρησης των ταξιδιωτικών κανόνων που υφίστανται αυτή την περίοδο εξαιτίας του κορονοϊού.

Πηγή: Stonisi-lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις