«Δυστυχώς -είπε- ο γείτονάς μας αποφεύγει πεισματικά τις συνομιλίες και διαπραγματεύσεις επ’ αυτού του θέματος και αναζητά λύσεις δι’ άλλων οδών»

Μετά τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι «πρόσφατα διατύπωσε και άλλες προτάσεις για το πως ο κίνδυνος επεισοδίων και ατυχημάτων μεταξύ ελληνικών και τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω», ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλούσι Ακάρ, έρχεται (πάλι!) να δηλώσει ότι… επιθυμεί διάλογο.

Ειδικότερα, σε τηλεδιάσκεψή του με τους διοικητές διαφόρων σχηματισμών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, είπε:

«Θέλουμε να μιλήσουμε γι’ αυτό (σ.σ. τα ελληνοτουρκικά – Ανατολική Μεσόγειος). Ας μιλήσουμε. Μπορούμε να το συζητήσουμε στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), στο πλαίσιο των διερευνητικών συνομιλιών, στις διαπραγματεύσεις υπό την ηγεσία του γ.γ. του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο των διαδικασιών αποφυγής συγκρούσεων».

Κατά την γνώριμη επιχειρηματολογία της Τουρκίας, βέβαια, και για τον ίδιον που την επαναλαμβάνει, δεν είναι η Τουρκία που ακολουθεί επιθετική πρακτική, όπως, πλέον, οι περισσότεροι ηγέτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών υπογραμμίζουν, αλλά η Ελλάδα.

«Δυστυχώς -είπε- ο γείτονάς μας αποφεύγει πεισματικά τις συνομιλίες και διαπραγματεύσεις επ’ αυτού του θέματος και αναζητά λύσεις δι’ άλλων οδών. Αν και τους έχουμε πει επανειλημμένα ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση με αυτόν τον τρόπο, επιμένουν».

Η Τουρκία και η Ελλάδα, ως δύο γειτονικές χώρες, μπορούν να λύσουν μεγάλο μέρος των προβλημάτων τους μέσω διαλόγου, ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Επιδεικνύουν (σ.σ. οι Ελληνες) μια πολύ αρνητική στάση και τα αποφεύγουν. Επαναλαμβάνουν ρυθμικά “εσείς κλιμακώσατε, αυξήσατε την ένταση, προκαλέσατε”. Αυτά δεν οδηγούν σε διέξοδο. Ελπίζουμε ότι θα γίνει κατανοητό. Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι σωστός».

Και, όπως είναι αναμενόμενο, συνεχίζει στο γνωστό τουρκικό τροπάρι ότι η Τουρκία «θα κάνει ό,τι πρέπει να γίνει για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τόσο των “Κυπρίων” αδελφών μας, όσο και της χώρας μας».

Αναφερόμενος, τέλος, στη νηοψία του τουρκικού εμπορικού πλοίου, Roselina-A, στις 22 Νοεμβρίου, από γερμανικό πολεμικό πλοίο της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης, Ειρήνη», για την τήρηση των αποφάσεων του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, είπε ότι έγινε «κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου»(!).

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις