Η κυβέρνηση βάζει στο κάδρο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Μέσα στην εβδομάδα στη δημοσιότητα η λίστα των ΜΜΕ για το «Μένουμε σπίτι»


«Το θέμα Παππά δεν κλείνει» προειδοποίησε χθες το Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θα συνεχίσει να καλεί ή να διαγράψει τον πρώην υπουργό Επικρατείας ή να αναλάβει την ευθύνη ύπαρξης παρακράτους

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται λοιπόν να αφήσει το θέμα εδώ, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν χρήματα στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον κορονοϊό. Η λίστα θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Με τον τρόπο αυτό, το Μαξίμου ευελπιστεί ότι θα κλείσει το ζήτημα, που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και ότι θα αποτινάξει κατηγορίες πως «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» δια της αντεπίθεσης περί «παρακράτους».

Από την κυβερνητική πλευρά απορρίπτουν επίσης φυσικά τις κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ ότι διαστρεβλώνουν το περιεχόμενο της συνομιλίας του επιχειρηματία Σαμπή Μιωνή με τον πρώην υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, ότι στην πραγματικότητα σκεπάζουν ευθύνες Σαμαρά και ότι αγνοούν πως η συζήτηση που κατατέθηκε στην προανακριτική και πήρε το δρόμο και για τη Δικαιοσύνη αποτελεί προϊόν υποκλοπής.

Στελέχη της ΝΔ υποστήριζαν εξάλλου ότι η χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση του κ.Παππά έπεισε για την ενοχή του. Κατηγορούσαν το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι η μόνη αλήθεια που είπε ήταν ότι η φωνή είναι η δική του. Απέρριπταν επίσης τον ισχυρισμό Παππά ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ, εκτιμώντας ότι το περιεχόμενο της συνομιλίας δείχνει πως αυτό δεν ισχύει, καθώς στη συζήτηση αναφέρθηκαν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η κ.Τουλουπάκη και η Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη.

Από τη ΝΔ σχολίαζαν επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει πιστευτό πως ο κ.Παππάς όταν έλεγε στον Ισραηλινό επιχειρηματία πως «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» εννοούσε τον ίδιο τον κ. Μιωνή τον οποίο είχε μπροστά του, αλλά του μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο.

«Ο κ.Τσίπρας έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον στενό συνεργάτη του  κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους» κατέληξε η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ και αυτή θα είναι η επωδός όλων των γαλάζιων στελεχών στο εξής και καθημερινά.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

πηγή:newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις