Μετά την απόφαση του δημάρχου Βόλου να αναστείλει τις λαϊκές ένδυσης – υπόδησης

Στη νομική οδό στρέφονται οι μικροπωλητές ειδών ένδυσης – υπόδησης και βιομηχανικών προϊόντων, μετά την απόφαση του δημάρχου Βόλου να αναστείλει τη λειτουργία των λαϊκών ένδυσης – υπόδησης.

Σήμερα, η λαϊκή αγορά στην οδό Θηρών στη Νέα Ιωνία δε λειτούργησε. Οι μικροπωλητές, σύμφωνα με πληροφορίες, δε μπήκαν καν στον κόπο να στήσουν τους πάγκους τους, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό στον οποίο θέλει να τους βάλει ο δήμαρχος Βόλου.

Αντίθετα, αυτή την ώρα, πραγματοποιούν συνάντηση με τον νομικό τους σύμβουλο, ώστε να πληροφορηθούν τους νομικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιδράσουν στην απόφαση της δημοτικής Αρχής.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο δήμαρχος Βόλου ανακοίνωσε την αναστολή, μέχρι νεοτέρας, της λειτουργίας των λαϊκών ένδυσης – υπόδησης. Η ανακοίνωση ήταν η εξής: Αναστέλλεται η λειτουργία των Λαϊκών Αγορών Βιοµηχανικών Ειδών (Ένδυσης- Υπόδησης) του ∆ήµου Βόλου από την ∆ευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 µέχρι νεωτέρας, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ελήφθη βάσει νομοθεσίας «λόγω των γεγονότων που έλαβαν χώρα στη Λαϊκή Αγορά Βιοµηχανικών Ειδών την Τετάρτη 14-10-2020, ήτοι: α) παρεµπόδιση των αρµόδιων οργάνων ελέγχου, προπηλακισµοί, απειλές από πωλητές άνευ ή µε αναστολή αδείας και β) µη τήρηση µέτρων για τον περιορισµό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις