Τις συμβάσεις για την εκτέλεση σημαντικών έργων σε όλη τη Μαγνησία υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα ασφαλτοστρώσεων στο οδικό δίκτυο του Νοτίου Πηλίου, δαπάνης 1 εκατ. ευρώ, και οριοθέτησης-διευθέτησης χειμάρρου στην Παιδόπολη Αγριάς, ύψους 392.000 ευρώ. Επίσης υπέγραψε δύο προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας, η πρώτη με τη Μητρόπολη Δημητριάδος, ύψους 21.000, για την αντικατάσταση του συστήματος ψύξης-θέρμανσης στον Ιερό Ναό Θεοτόκου της Ευξεινούπολης και η δεύτερη με τον Δήμο Σκοπέλου, ύψους 108.000 ευρώ, για το υδραγωγείο στην περιοχή Στάφυλος.

«Tα έργα λένε την πραγματική αλήθεια, δημιουργούν θέσεις εργασίας και διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των ανθρωπίνων κοινοτήτων» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Στο Νότιο Πήλιο κάνουμε ένα έργο ενός εκατομμυρίου για να συντηρήσουμε τον δρόμο. Ένα έργο που προστίθεται στα άλλα 30 εκ. ευρώ για το Πήλιο, όπου κάνουμε παρεμβάσεις. Στην ουσία κάνουμε τον δρόμο από την αρχή με μελέτες και ασφαλή έργα. Έργα πρωτόγνωρα για το Πήλιο που δεν έχουν γίνει ξανά μέχρι σήμερα».

Μελετάται η δημιουργία δύο νέων κόμβων
Αναφορικά  με τα ρέματα ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι παρότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί στην Περιφέρεια αρκετά χρήματα , η Περιφέρεια σε συνεργασία με τα υπουργεία εξασφάλισε  χρήματα και κατάφερε να κάνει διευθετήσεις και καθαρισμούς, όπως θα γίνει και στο εν λόγω ρέμα στην Παιδόπολη. Παράλληλα θα γίνει αποκατάσταση των παραδρομών της οδού Λαρίσης με εργολαβία ενός εκατομμυρίου ευρώ. «Σήμερα οι υπηρεσίες μας έκαναν αυτοψία στον δρόμο προς Αθήνα, εκεί όπου θα γίνει ο κόμβος της Μπουρμπουλήθρας για να διερευνήσουν αν χρειάζεται βελτίωση ο δρόμος» πρόσθεσε» και ανακοίνωσε πως μελετάται η δημιουργία ακόμα δύο κυκλικών κόμβωνσστη Χρυσή Ακτή Παναγίας και στη Μεγάλη Βελανιδιά.

Τέσσερις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στη Μαγνησία
Παράλληλα ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι θα έρθουν στη Θεσσαλία κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Οι έξι θα είναι στην Λάρισα, 4 στην Μαγνησία,3 στα Τρίκαλα και 3 στην Καρδίτσα και μια στις Σποράδες.
«Χρειάζεται ταχύτητα και συνεργασία για να βάλουμε φρένο στην πανδημία. Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τον ιό αλλά και να συνεχίσουμε να προφυλασσόμαστε» πρόσθεσε.

Για την αέρια ρύπανση είπε ότι η Περιφέρεια θα δίνει τα στοιχεία κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες, ενώ παράλληλα τρέχει η διαδικασία για την προμήθεια ενός ακόμη σταθμού μέτρησης.

Ακόμα απηύθυνε έκκληση στους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες της Μαγνησίας να συμπορευτούν για χρηματοδότηση της περιφέρειας από τα αρμόδια υπουργεία. Τα χρήματα θα αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών και τη δρομολόγηση νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
«Είναι τα χρήματα που μας οφείλουν και δεν μας δίνουν. Οι περιφέρειες περνούν το 4,5% των φόρων που πληρώνουν οι πολίτες για να τα επιστρέψουν πίσω μέσω των έργων. Θέλω την βοήθεια των ανθρώπων που ξέρω πόσο αγαπούν και πόσο ενδιαφέρονται για τον τόπο» είπε χαρακτηριστικά.

e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις