Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου μέλη της Επιτροπής κατά της καύσης απορριμμάτων  συναντήθηκαν με την πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα με αφορμή την πρόταση της Επιτροπής για καθολικό lockdown στο Βόλο την ημέρα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου για την καύση σκουπιδιών στις 23-10-20. Η εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε έδειξε ότι όλοι μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες σχετικά με το μέλλον του Βόλου που υπονομεύεται από την διαρκώς αυξανόμενη ατμοσφαιρική ρύπανση. Το ΤΕΕ έχει κομβικό ρόλο στα περιβαλλοντικά ζητήματα για αυτό και ζητάμε την συνδρομή του στην πρόταση μας, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης μας.

Όσον αφορά στο αίτημα μας ενημέρωσε ότι το ΤΕΕ δεν μπορεί να καλέσει τους μηχανικούς να συμμετέχουν στην όποια δράση με συγχρωτισμό εκατοντάδων – χιλιάδων ανθρώπων αυτή την εποχή.

Αναφορικά με τη συμμετοχή της υπηρεσίας του ΤΕΕ Μαγνησίας στη συμμετοχή ενός καθολικού lockdown μας είπε ότι θα μεταφέρει το αίτημα στις Κεντρικές υπηρεσίες οι οποίες είναι αρμόδιες να αποφασίσουν, εφόσον συμμετέχουν και άλλες υπηρεσίες ή σύλλογοι της περιοχής μας, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, κ.λπ.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις