Τα επεισόδια, προκάλεσαν οι φήμες ότι η αιτία του θανάτου μιας 47χρονης Ιρακινής που έμενε στον καταυλισμό ήταν ο κορωνοϊός

Δύο αλλοδαποί από τους συνολικά 16 που κατηγορούνται για τα εκτεταμένα επεισόδια τα οποία είχαν γίνει το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο,
συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος με εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις.

Οι δυο μετανάστες είχαν ταυτοποιηθεί για την εμπλοκή τους στους εμπρησμούς και τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και περιλαμβάνοντας στην δικογραφία που είχε υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου με τις κατηγορίες του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών, της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα. Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί άμεσα δέκα αιτούντες άσυλο.

Τα επεισόδια, τα οποία η Αστυνομία αντιμετώπισε με εκτεταμένη χρήση χημικών, προκάλεσαν οι φήμες ότι η αιτία του θανάτου μιας 47χρονης Ιρακινής που έμενε στον καταυλισμό ήταν ο covid 19, που δεν είχε ανιχνευτεί όταν διακομίστηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στο νοσοκομείο με εμπύρετο νόσημα και απλώς της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή. Το νοσοκομείο, όμως, διευκρίνισε ότι έγινε εξέταση ανίχνευσης του κορονοϊού στην 47χρονη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Μάνος Τσαγκαράκης
πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις