Γνωστό το γεγονός του διασυρμού αστυνομικών της Κρήτης, στη διάρκεια διοργάνωσης γάμου & βάπτισης μαζί,  στον Κουρνά Χανίων το Σάββατο 22 Αυγούστου, όπου προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων από όμορες διευθύνσεις, μιας και οι πληροφορίες ανέφεραν πως θα παρευρίσκοντο πάνω από 1.000 άτομα σε γλέντι.

Στις 25 Αυγούστου εμφανίστηκε στον Τύπο μια επιστολή-καταγγελία «αστυνομικού», με τίτλο,  Υπάρχει υπουργός Χρυσοχοΐδης; όπου ανέφερε μεταξύ άλλων… αστυνομικοί έκαναν τους ταξιθέτες και τους παρκαδόρους του γάμου, εξέθεσαν πολλούς: την τοπική αστυνομική ηγεσία που μάζεψε αστυνομικούς από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, αφήνοντας τους έκθετους και ανυπεράσπιστους, βορά σε όσους θέλουν να κοκορεύονται πως είναι υπεράνω νόμου κι έχουν τους μπάτσους για τα… θελήματα!

Το τοπικό πολιτικό προσωπικό, που ας μη γελιόμαστε κάποιοι απ’ αυτούς ( εννοείται κυβερνητικούς) είχαν δώσει κάλυψη στο να ξεγιβεντίσουν την αστυνομία και να αποδείξουν πως είμαστε κράτος… αλά καρτ! Και βέβαια πάνω απ’ όλα τον διαχρονικό και διακομματικό υπουργό ΠΡΟ- ΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που αποδεικνύεται ακριβός στα πίτουρα και φθηνός στο αλεύρι.

Και αναρωτιόνταν ο καταγγέλλων για τον υπουργό προστασίας του πολίτη…Αφού δεν μπορεί να σκολάσει ένα γάμο παραβατικό, πώς θα μπορέσει να παραβγεί τους παρανόμους στο κατόπι;

 

Στις 27 Αυγούστου, η συγκεκριμένη καταγγελία πήρε πλέον επίσημη μορφή όταν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης και η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, εξέδωσαν ανακοίνωση, έγγραφη καταγγελία προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων……οι καλεσμένοι υπερέβαιναν τους 1.500... κάποιοι δε, αρνούνταν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των συναδέλφων και δεν αποχώρησαν…  Οι συνάδελφοι έλαβαν εντολή αποχώρησης στις 01:30 π.μ., ενώ το γλέντι συνεχιζόταν παρόλο που είχε παρέλθει η 12.00 τα μεσάνυχτα, ενώ, σύμφωνα με συζητήσεις και δημοσιεύματα, το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις 05.00 π.μ. …. στη συγκεκριμένη περίπτωση έλαβαν χώρα τα ανωτέρω, τα οποία έχουν γίνει γνωστά σε όλη την κοινωνία και ασκείται ήδη έντονη κριτική για τη στάση της Αστυνομίας … γιατί η Ελληνική Αστυνομία επέδειξε τέτοια ανοχή;

 

Ως εδώ όλοι έχουμε αντιληφθεί τι έχει συμβεί, αφού γνωρίζουμε το καθεστώς που επικρατεί στην Κρήτη εδώ και χρόνια, καθεστώς που έχει να κάνει με τα ήθη και έθιμα του τόπου, αλλά και την ανοχή των πολιτικών σε παραβατικές συμπεριφορές, ανοχή που εκθέτει και ρεζιλεύει πάντοτε τους αστυνομικούς, μιας και η Κρήτη «βγάζει» κυβέρνηση.

 

Κατά τη χθεσινή ημέρα 28 Αυγούστους εμφανίστηκε στον Τύπο ανακοίνωση
της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στην οποία αναφέρεται μια εντελώς διαφορετική εικόνα των γεγονότων διαψεύδοντας τα όσα ανέφεραν οι τρεις προηγούμενοι καταγγέλλοντες.
…. όπως μας διαβεβαίωσαν οι συνάδελφοί μας, οι οποίοι ήταν ΠΑΡΟΝΤΕΣ και επιχειρούσαν, ενήργησαν ως ….. ενώ για όσες παραβάσεις διαπιστώθηκαν, σχηματίσθηκε δικογραφία και επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα από το Α.Τ. Αποκορώνου.  Για τα ελάχιστα!!! συγκεντρωμένα άτομαοι εντολές της Ηγεσίας ήταν σαφείς και οι ενέργειές μας δεν θα έπρεπε να είναι κατασταλτικές. Άλλωστε η διάλυση μικρής ομάδας ατόμων σε δημόσιο χώρο μας πάει πίσω σε σκοτεινές εποχές και πρακτικές…

Και κλείνουν την ανακοίνωσή τους επιτιθέμενοι σε συναδέλφους τους αναφέροντας: Όσον αφορά άλλες ανακοινώσεις η Ένωσή μας δεν θα προσφέρει «συνδικαλιστικό αίμα» ως σύγχρονοι Μονομάχοι στο συνδικαλιστικό «Κολοσσαίο» προς τέρψη κάποιων…

 

Ανακεφαλαιώνοντας και σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση (από τις τρεις):

Τα συγκεντρωμένα άτομα… ήταν ελάχιστα!

Οι αστυνομικοί ενήργησαν σύμφωνα με το νόμο

Οι εντολές της ηγεσίας ήταν σαφείς

 

Οπότε ή οι τρεις πρώτοι καταγγέλλοντες,  τη βραδιά της 22 Αυγούστου είχαν μεταβεί… σε άλλο μέρος, παρανοώντας «τις σαφείς εντολές της ηγεσίας» και όσα καταγγέλλουν αγγίζουν τη σφαίρα της φαντασίας και κινούνται εκ του πονηρού,

Ή

Όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων είναι ψευδή και παραπλανητικά, προσφέροντας ΠΛΗΡΗ κάλυψη στην ηγεσία και εκθέτοντας τους συναδέλφους της, αφού επικαλείται συναδέλφους της που ήταν ΠΑΡΟΝΤΕΣ (λες και οι καταγγέλλοντες δεν ήταν παρόντες).

 

Όπως και νάχει η κατάσταση αυτή εκθέτει την ηγεσία του Μιχάλη Χρυσοχοιδη, από τη στιγμή που εμφανίζονται οι αστυνομικοί της Κρήτης διχασμένοι. Και διχασμένοι αστυνομικοί εγκυμονούν κίνδυνο για τους ίδιους, αλλά  και για τη δημόσια ασφάλεια.Εκτός αν το δόγμα της πολιτικής ηγεσίας είναι το «διαίρει και διέλυε». 

Όσο για το συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών…Θα προτείναμε να το ξαναδούν…Κάπου το έχουν χάσει…

Και έτσι δεν γίνεται να διεκδικήσουν ΤΙΠΟΤΑ από τις εκάστοτε κυβερνήσεις,  εκτός από το να κοροϊδεύουν τους συναδέλφους τους και να ξεφτιλίζονται από όσους έχουν «μπάρμπα» στην Κορώνη.

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις