Στη διάρκεια αεροπορικής επιδείξεως στη Φλώριδα των ΗΠΑ προς τιμήν του υγειονομικού προσωπικού

Κατέπεσε και συνετρίβη στη διάρκεια αεροπορικής επιδείξεως στη Φλώριδα των ΗΠΑ, προς τιμήν του υγειονομικού προσωπικού που αγωνίζεται σκληρά για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη μεγάλη υπερατλαντική δημοκρατία, ένα υπερσύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος F-22A Raptor των Αεροπορικών Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF), τεχνολογίας Stealth.

Ευτυχώς ο πιλότος του διασώθηκε εγκαταλείποντας εγκαίρως το αεροσκάφος του, χρησιμοποιώντας με επιτυχία το εκτινασσόμενο κάθισμα αυτού.

Το F-22A πετούσε σε σχηματισμό σε μία «πτήση ρουτίνας» όπως χαρακτηρίστηκε η πτήση αυτή από την USAF σε επίσημο ανακοινωθέν της, ενώ ο πιλότος του οποίου το όνομα δεν έγινε εισέτι γνωστό, είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για προληπτικές – όσο και υποχρεωτικές εξετάσεις – προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Αεροπορικής Βάσεως Eglin, για περαιτέρω λεπτομερείς αυτή τη φορά εξετάσεις, πάντα συμφώνως με την ίδια ανακοίνωση της USAF.

Το συμβάν αυτό συνέβη πάνω από χώρο ασκήσεων σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την προαναφερθείσα αεροπορική βάση, και από τη συντριβή του μαχητικού δεν υπήρξαν απώλειες ή τραυματισμοί πολιτών στο έδαφός ή καταστροφές περιουσιών. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής, ενώ το συμβάν είναι υπό διερεύνηση των αιτίων του.

Το F-22A έχει εξαιρετικό ρεκόρ ασφαλείας πτήσεων και θεωρείται ως ένα από τα πιο ασφαλή μαχητικά αεροσκάφη. Συνολικώς, και μέχρι το 2011 που σταμάτησε η κατασκευή του καθώς οι ΗΠΑ επικεντρώθηκαν πλέον στην παραγωγή του F-35A/B/C JSF, παρήχθησαν 183 μαχητικά, όλα τους μονοθέσια, των οποίων η εξαγωγή σε αεροπορίες εκτός των ΗΠΑ έχει απαγορευτεί. Τα μαχητικά αυτά χρησιμοποιούνται σε αποστολές αεροπορικής υπεροχής (air superiority) για την αεράμυνα των ηπειρωτικών ΗΠΑ.

Το κάθε μαχητικό F-22A κοστίζει περίπου 143 εκατομμύρια δολάρια και αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά μαχητικά του τύπου αυτού είχαν υποστεί ζημιές το 2018, ενώ βρίσκονταν στην Αεροπορική Βάση Tyndall της Φλώριδα εξαιτίας του τυφώνα “Michael”, όπως και η ίδια η βάση άλλωστε, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα έκτοτε να έχουν μετασταθμεύσει στην προαναφερθείσα Αεροπορική Βάση Eglin.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις