Τα σενάρια των πρόωρων εκλογών παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Κουμουνδούρου καθώς, όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η διαφαινόμενη οικονομική κρίση θα καθορίσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι μέχρι στιγμής όντως ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει τις αποφάσεις του για τι εάν θα στήσει τις κάλπες μέχρι το φθινόπωρο. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ωστόσο ότι δυο σημαντικοί παράγοντες μπορούν να αλλάξουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς το επόμενο διάστημα.

«Οι πρόβλεψες για το μεγάλο ποσοστό ύφεσης και ανεργίας προφανώς θα αλλάξουν τους  σχεδιασμούς  του Κυριάκου Μητσοτάκη» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου, τα οποία εμφανίζονται να εξετάζουν όλα τα σενάρια και να προετοιμάζονται για όλες τα εξελίξεις.

Για τον λόγο αυτό δεν περνούν απαρατήρητες οι κινήσεις του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου να δρομολογήσει την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους των ψηφοφόρων που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ίδιος μπορεί να  αποσυνέδεσε, την διαδικασία αυτή από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εξηγώντας ότι πρόκειται για την εφαρμογή του νόμου που ψηφίσθηκε το φθινόπωρο, κανείς όμως δεν τον πιστεύει.

Βάσει του νόμου πάντως και των διαδικασιών έτσι όπως τις δρομολόγησε το υπουργείο Εσωτερικών, οι ψηφοφόροι εξωτερικού πρέπει να κάνουν αιτήσεις εντός του καλοκαιριού και εάν αποδείξουν ότι πληρούν τα κριτήρια του νόμου, θα ενταχθούν στις λίστες των εκλογέων στην αμέσως επόμενη αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων.

Με δεδομένο ότι οι εκλογικοί κατάλογοι αναθεωρούνται κάθε δύο μήνες, ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος αναμένεται να διαμορφώσουν το τελικό εκλογικό σώμα που θα ψηφίζει από το εξωτερικό.

Παράλληλα η Βουλή αναμένεται να μείνει ανοικτή και μέχρι τις 31 Ιουλίου προκειμένου  να ψηφιστούν  26 νομοσχέδια τα οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούν εξυπηρετήσεις «υμετέρων».

Με αυτές τις ενδείξεις οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζονται να είναι δύσπιστοι απέναντι στις αναλύσεις που λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απλώς πιέζει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι ξέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει τώρα εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο καιρό χαρακτήρισε «ανευθυνότητα» μία τέτοια εξέλιξη, αλλά πρόσθεσε ότι «μπορεί να καταστεί αναπόφευκτη» καθώς «η μεγάλη κρίση που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να τη δικαιολογήσει».

πηγή:newsit.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις