Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος συναντήθηκε με τους Δημάρχους της Μαγνησίας, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Μητροπολίτη Δημητριάδος.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Χρυσοχοϊδη ήταν να ζητήσει από τους Δημάρχους και τις αστυνομικές Αρχές να φροντίζουν για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, μέχρι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Ο Υπουργός ΠροΠο σημειώνοντας πως η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στη Μαγνησία αν και ικανοποιητική, δεν είναι η αναμενόμενη, κατέθεσε μία σειρά μέτρων που πρέπει να τηρηθούν τις επόμενες ημέρες. «Είμαστε όλοι σίγουροι», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης, «ότι πρέπει να φτάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα αποκλιμακούμενοι διαρκώς σε ό,τι αφορά τα κρούσματα και τηρώντας απαρεγκλίτως τις οδηγίες και τις συμβουλές των ειδικών».

Για τη γιορτή του πολιούχου του Βόλου, είπε πως «δεν θα γιορτάσουμε όλοι μαζί. Θα γιορτάσουμε και πάλι στα σπίτια μας. Δεν θα ανοίξουν οι εκκλησίες για το κοινό και θα λειτουργήσουν μόνο με τον απαραίτητο αριθμό ιερωμένων που προβλέπεται από τις σχετικές εγκυκλίους».

Σκοπός είναι, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοϊδη, μέχρι να αρχίσει ο εμβολιασμός να ακολουθούνται αυστηρά τα μέτρα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση και χαρακτήρισε τον αγώνα «πνευματικό». «Όταν θα αρχίσει η νέα πολιτική εφαρμογή του εμβολιασμού στον πληθυσμό, τότε είμαι βέβαιος ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα ξανανοίξει η ζωή μας, θα ξαναγίνουμε κανονικοί άνθρωποι και θα βρεθούμε όλοι μαζί».

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη, παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστό, οι δήμαρχοι Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Βόλου και Νοτίου Πηλίου, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, Δημήτρης Νασίκας και Μιχάλης Μιτζικός, ο πρόεδρος του ΔΣ Βόλου, Γιώργος Μουλάς, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Γιάννης Ντόκος, ενώ από την πλευρά της ΕΛΑΣ μετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής, Ταξίαρχος Αστέριος Μαρτζιώκας, ο αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, Μιλτιάδης Αλεξάκης, ο υποδιευθυντής ΔΑ Μαγνησίας Θανάσης Καλαμπόκας και ο υποδιευθυντής Β’ ΔΑ Μαγνησίας, Γιώργος Ντιζές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των Δημάρχων και των φορέων, ο κ. Χρυσοχοϊδης εξήγησε πως για τη Μαγνησίας δεν θα ισχύσουν έκτακτα μέτρα, αλλά αυτά που προβλέπονται για όλη τη χώρα, ενώ για τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είπε πως θα γίνουν με σεβασμό και αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του, με τον ίδιο τρόπο που έγιναν οι αντίστοιχες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις