Κύριος στόχος του Προγράμματος, είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών των πιο ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων καθώς η επιλογή των σχολικών μονάδων γίνεται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
«Eίναι η πρώτη χρονιά που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τα σχολικά γεύματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς, χωρίς να χρειάζεται οι μαθητές να περιμένουν μέχρι τον Νοέμβριο όπως συνέβαινε έως τώρα. Αυτό έγινε πραγματικότητα, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας που σχεδιάζει και υλοποιεί το πρόγραμμα και την άψογη συνεργασία μας με το Υπουργείο Παιδείας για την κατανομή των γευμάτων στα σχολεία», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.
Τα σχολικά γεύματα παράγονται την ίδια ημέρα με τη διανομή, αποκλειόμενης της μεθόδου ψύξης ή προκατάψυξης. Η μεταφορά τους γίνεται σε ειδικά θερμικά κιβώτια, ώστε να διατηρείται η προβλεπόμενη θερμοκρασία και παραδίδονται στους μαθητές σε κλειστές ατομικές συσκευασίες.
Η σίτιση των μαθητών πραγματοποιείται εντός της σχολικής μονάδας, μετά τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων. Η παρασκευή των σχολικών γευμάτων πραγματοποιείται σε πιστοποιημένες μονάδες με κωδικό αριθμό έγκρισης (ΙΜΡ) από τον Ε.Φ.Ε.Τ. και ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τον κορωνοϊό.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις