Μετά από 60 περίπου ημέρες, επέστρεψαν σήμερα οι πρώτοι μαθητές στα σχολεία τους. Η αρχή γίνεται από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ θα ακολουθήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα οι μαθητές των άλλων λυκειακών τάξεων και των τάξεων του Γυμνασίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στα 10 από το σύνολο των 38 λυκείων της Μαγνησίας, διαπιστώνεται προσέλευση μαθητών σε ποσοστό 50% και εκπαιδευτικών σε ποσοστό 95%.

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας, Σωκράτης Σαβελίδης, μιλώντας στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ, διαβεβαίωσε ότι τα σχολεία είναι ασφαλή για τα παιδιά, καθώς μέσα στις αίθουσες οι μαθητές κάθονται σε χωριστά θρανία, ενώ με πρωτοβουλία των διευθυντών των Λυκείων αγοράστηκαν μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, αφού το υγειονομικό υλικό που διατέθηκε από το υπουργείο Παιδείας μέσω των δήμων δεν ήταν αρκετό.

Οι μαθητές θα προσέρχονται, εξάλλου, σε ξεχωριστές ημέρες, βάσει του επωνύμου τους, οπότε δεν θα δημιουργείται συνωστισμός στις τάξεις, ενώ δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα κυλικεία.

Πάντως, ο κ. Σαβελίδης, παραδέχτηκε ότι το 50% των μαθητών που προσήλθε, είναι μικρότερος του αναμενόμενου, εξέφρασε, ωστόσο, την αισιοδοξία ότι τις επόμενες ημέρες το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί.

Ακούστε τις δηλώσεις του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις