Στη σύλληψη ενός 23χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα στην Καλλιθέα Αττικής, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, περί λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη διακίνηση ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων στην ανωτέρω περιοχή, διενεργήθηκε έλεγχος σε κατάστημα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, εντός του οποίου εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε ο ανωτέρω 23χρονος και ανευρέθηκαν λαθραία καπνικά προϊόντα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια ακολούθησε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα, σε παρακείμενο του ανωτέρω καταστήματος διαμέρισμα, παρουσία του εισαγγελικού λειτουργού και στο οποίο βρέθηκαν συνολικά τέσσερις χιλιάδες εξακόσια δεκαεννέα (4.619) πακέτα λαθραίων τσιγάρων (ήτοι 92.380 τσιγάρα), διαφόρων επωνυμιών καθώς και εξακόσιες εβδομήντα έξι (676) συσκευασίες λαθραίου καπνού, διαφόρων επωνυμιών, των πενήντα (50) γραμμαρίων έκαστη (ήτοι 33.800 γρ.), όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Α’ Τελωνείο Αθηνών προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, πρόκειται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

bloko.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις