Η χρήση καμερών για την καταγραφή πορειών και συγκεντρώσεων από αστυνομικούς έχει λάβει την έγκριση από το ΣτΕ και την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Την πρόθεσή του να σταματήσει η χρήση χημικών, για «ψύλλου πήδημα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων από την ΕΛ.ΑΣ, εξέφρασε μιλώντας στα Parapolitika FM 90,1, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως δήλωσε, «δεν θα γίνεται χρήση χημικών για ψύλλου πήδημα, θα χρησιμοποιούνται πιο ήπια μέσα», μεταξύ των οποίων η χρήση νερού από τους «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα τόνισε πως η χρήση καμερών για την καταγραφή πορειών και συγκεντρώσεων από αστυνομικούς έχει λάβει την έγκριση από το ΣτΕ και την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Μάλιστα όπως δήλωσε, πριν ξεκινήσει η βιντεοσκόπηση θα ενημερώνονται οι πολίτες, ενώ το υλικό θα διατηρείται στα αρχεία, «ανάλογα με την σοβαρότητα της υπόθεσης».

Τέλος υποστήριξε πως στις προτεραιότητες του για το 2021, είναι ο εκσυγχρονισμός των δομών της αστυνομίας και ο νέος τρόπος διαχείρισης του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις