Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: To πρώτο και κοινό που συναντάς σε όλες σχεδόν τις «μεγάλες» ελληνικές ομάδες εν όψει αρχικά της επιστροφής σε κάποιας μορφής κανονικότητα και εν συνεχεία για το καλοκαίρι που ακολουθεί είναι η επιδίωξη και η πρόθεση για πωλήσεις. Γι’ αυτό και δεν σταματάνε τα σενάρια και τα ρεπορτάζ με συνεχείς αναφορές για ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού. Συγκεντρωτικά στο sportdog μαζεύουμε και καταγράφουμε όχι ό,τι γράφεται, αλλά κυρίως τι ισχύει μόνο για τους Ελληνες που βρίσκονται στις «βιτρίνες» των ομάδων μας και τι θα πρέπει να περιμένουμε στο καλοκαίρι που ακολουθεί!

Ξεκίνημα με τον Ολυμπιακό. Εδώ κυριαρχεί φυσικά ο Κώστας Τσιμίκας. Μακράν το πιο «καυτό» όνομα στην επικράτεια, με δεκάδες ομάδων ανά την Ευρώπη να φέρονται στο κατόπι του. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την πρόκριση επί της Αρσεναλ φιλοδοξούσαν – και δεν το έκρυβαν – να πιάσουν αντίτιμο που θα έφτανε ακόμη και τα 30 εκατ. ευρώ. Η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα, το μικρότερο που μπορεί να περιμένουν στον Ολυμπιακό είναι τα 20 εκατ. ευρώ, χωρίς να «καίγονται» να πουλήσουν αν δεν τους ικανοποιήσει η πρόταση. Επικρατέστερη και πιο «ζεστή» τη δεδομένη στιγμή για τον «Τσίμι», σταθερά, η Νάπολι.

Προσοχή στη… σιγανοπαπαδιά του ρόστερ των «ερυθρόλευκων», τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Under the radar που λένε και οι Αγγλοι ως τώρα, σημειωμένος όμως στα μπλοκάκια πολύ κόσμου στην Ευρώπη. Εχει «θαυμαστές», έχει ενδιαφερόμενους, δύσκολα όμως – αν όχι απίθανα – θα φέρει πρόταση +10 εκατ. ευρώ που αξίωνε μέχρι πέρυσι ο Ολυμπιακός. Αν συγκινηθούν οι «ερυθρόλευκοι» με κάτι λιγότερο, τότε…

Συνέχεια με τον ΠΑΟΚ. Γιαννούλης και Λημνιός αυτοί που έχουν το πωλητήριο. Για τον διεθνή αριστερό μπακ έχουμε στον sportdog καταγράψει αναλυτικά τι και πως ισχύει για κάθε ομάδα που έχει κυκλοφορήσει πως ενδιαφέρεται. Η αλήθεια είναι πως αυτό που περίμεναν στον «δικέφαλο» για τον Γιαννούλη, δεν φαίνεται να έρχεται (ως τώρα). Γι’ αυτό και η προσαρμογή στις τιμές. Με 4-5 εκατ. ευρώ, πλέον, στον ΠΑΟΚ το συζητάνε.

Οσο για τον Λημνιό; Δεδομένο και συγκεκριμένο το ενδιαφέρον από γερμανικές και ιταλικές ομάδες, ωστόσο πέραν τούτου δεν υπάρχουν ενδείξεις για μετουσίωση του σε προσφορές. Ακόμη και αν έρθουν, με δεδομένο ότι το συμβόλαιο του Λημνιού ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο, στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να αισθάνονται… ευτυχισμένοι αν το προσφέρομενο ποσό ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ.

Στην ΑΕΚ τώρα. Ο Μπάρκας είναι πάντα σε πρώτο πλάνο, από κοντά ο Γαλανόπουλος, θα ήταν και ο Μάνταλος, αλλά φαίνεται πως σιγά σιγά στην Ενωση συμβιβάζονται με το ότι θα έχουν τον αρχηγό τους στο ρόστερ για πολλά χρόνια. Για τον διεθνή τερματοφύλακα προφανώς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, υπήρχε η φημολογία περί μειωμένων απαιτήσεων εκ μέρους των «κιτρινόμαυρων», κάτι που όμως – τελικά – δεν ισχύει. Το «δεκάρικο» εξακολουθεί να υφίσταται, δεν υπάρχει όμως περίπτωση να έρθει και αν θέλουν στην ΑΕΚ να κάνουν όντως μια πώληση θα πρέπει να συμβιβαστούν – στην καλύτερη – με ποσό περίπου στα μισά.

Για τον Γαλανόπουλο ο τραυματισμός του τον πήγε πίσω, αφού είχε αρχίσει να κερδίζει πόντους όντας πλέον βασικός σε ΑΕΚ και Εθνική. Το συμβόλαιο του λήγει του χρόνου, γι’ αυτό και επιπρόσθετα δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν προσφορές που θα αγγίζουν την τιμολόγηση της Ενωσης (3 εκατ. ευρώ). Ετσι κι αλλιώς δομημένο ενδιαφέρον δεν υπήρχε, τα δεδομένα όμως με το συμβόλαιο του και προφανώς και την ηλικία του δεν αποκλείουν κινητικότητα, ωστόσο πλέον, πρόταση που θα προσεγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ θα είναι το ταβάνι.

Στον Παναθηναϊκό, αρκετοί στη «βιτρίνα», μηδενικό όμως το ενδιαφέρον, με το ιδιαίτερο εδώ να συνίσταται στη διαφοροποίηση των οικονομικών δεδομένων. Οι εκτός πραγματικότητας αξιώσεις του περασμένου καλοκαιριού έχουν αντικατασταθεί με τις υπέρ-ρεαλιστικές του φετινού. Όπως είπε και ο Τσάβι Ρόκα σε πρόσφατη συνέντευξη του, οποιαδήποτε πρόταση είναι συζητήσιμη και κανείς δεν είναι αμετακίνητος. Το δυσάρεστο για τον Καταλανό είναι πως δεν υπάρχει η παραμικρή προοπτική στον ορίζοντα για Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη, παρότι έχει κατεβάσει τις τιμές, με τον Πούγγουρα να είναι ο πλέον περιζήτητος τη δεδομένη στιγμή.

Και κλείνοντας με τον Αρη και τον μοναδικό Ελληνα που εκεί «παίζει» το όνομα του στο μεταγραφικό προσκήνιο, τον Φετφατζίδη. Η πρόταση των +1,5 εκατ. ευρώ από ομάδα των Εμιράτων ακόμη… έρχεται, εκεί – κόντρα στα όσα λέγονται – ο «Φέτφα» το συζητάει, από την Τραμπζονσπόρ που συνεχώς αναπαράγεται σε Ελλάδα και Τουρκία δεν υπάρχει τίποτα (και δεν προβλέπεται). Πρόβλεψη – εκτίμηση του sportdog; Με 1 εκατ. ευρώ ο διεθνής Ελληνας εξτρέμ κουνάει μαντήλι από το «Βικελίδης»…

του Λάζαρου Γεωργίδη

πηγή:sportdog.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις