Την Πέμπτη στο Ζάππειο ο Αλέξης Tσίπρας παρουσιάζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την οικονομική κρίση που έφερε η πανδημία.

Μολονότι, η πρόταση που θα παρουσιαστεί, συνιστά ως ένα βαθμό επικαιροποίηση του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι», εντούτοις, φορτίζεται με μεγαλύτερη σημασία λόγω της πολιτικής συγκυρίας. Από τη στιγμή που είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με ερώτημα την πολιτική για την έξοδο από την κρίση, το «Μένουμε Όρθιοι 2» αποκτά χαρακτήρα οιονεί προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι άλλωστε συμπτωματικό ότι η παρουσίασή του συμπίπτει με μια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, για να πέσουν οι τόνοι στο εσωκομματικό πεδίο.

Οι άξονες

Στους άξονες του «Μένουμε όρθιοι 2» αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής στον Άγγελο Τσέκερη. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το πρόγραμμα θα κινείται πάνω κάτω στους ίδιους άξονες της εμπροσθοβαρούς ενίσχυσης της εργασίας και των επιχειρήσεων προκειμένου να αντέξουν στη κρίση, έστω και τώρα, παρά την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης. Με επιπρόσθετο ίσως στοιχείο ένα δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας που είναι απαραίτητο για τις συνθήκες που δημιουργούνται.

Γιατί η μέχρι στιγμής  αδράνεια της κυβέρνησης που δεν στήριξε ούτε την εργασία ούτε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα τη περίοδο της καραντίνας, έχει ήδη δημιουργήσει μη αναστρέψιμες συνέπειες».

Πηγή της Κουμουνδούρου είπε στο CNN Greece ότι το νέο «Ζάππειο» του κ. Τσίπρα θα δώσει έμφαση στην άμεση στήριξη μικρομεσαίων και εργαζομένων, την εκμετάλλευση πόρων εθνικών και κοινοτικών  όπως το πρόγραμμα SURE, για συμπλήρωση μισθού και εισφορών ώστε οι επιχειρήσεις να ελαφρύνονται αλλά οι εργαζόμενοι να μη χάσουν ούτε ευρώ, με απαραίτητο όρο να μη γίνονται απολύσεις ή δυσμενής μεταβολή συμβάσεων εργασίας. Θα υπάρξουν ειδικές προβλέψεις για τους εποχικά εργαζόμενους, τους ανέργους, καθώς και τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό.

Όπως είπε στο CNN Greece, η Όλγα Γεροβασίλη, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την ην οριζόντια και ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων όλων των κλάδων που δραστηριοποιούνται στον  επισιτισμό – τουρισμό. Επίσης, τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας των τουριστικών επιχειρήσεων με την εγγύηση του δημοσίου, άτοκα δάνεια, εκπτώσεις επί των επιτοκίων και ειδικά επενδυτικά προγράμματα.

Αλμπάνης Γιάννης

πηγή:cnn.gr

Πηγή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

 

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις