Για τις 21 Οκτωβρίου 2020 προσδιορίστηκε η εκδίκαση της μήνυσης που υπέβαλε η αντιπεριφερειάρχης, Δωροθέα Κολυνδρίνη, για τα επεισόδια στο γραφείο της από μερίδα πολιτών, στις 26 Ιουλίου 2019. Στο εδώλιο θα καθίσουν οι Στέλιος Λημνιός, Γιώργος Λέτσιος, Κώστας Γαργάλας, Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, Αριστείδης Φραγκουδάκης και Γιώργος Κολέμπας, που, ως μέλη της Επιτροπής πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων, είχαν πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στα γραφεία της περιφερειακής Ενότητας, κατά της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ.

Στο κλητήριο θέσπισμα αναφέρεται πως οι κατηγορούμενοι «ενεργώντας από κοινού και ενότητα δόλου, εισήλθαν παράνομα και παρέμειναν παρά τη θέληση του δικαιούχου στον περικλεισμένο χώρο που αυτός χρησιμοποιεί για την εργασία του».

Ειδικότερα, κατηγορείται ο κ. Στ. Λημνιός ότι έσπασε το σχετικό μηχανισμό και παραβίασε την κλειστή για το κοινό πόρτα του γραφείου της κ. Δωρ. Κολυνδρίνη, την ώρα που εκείνη απουσίαζε. Επίσης, όλοι οι κατηγορούμενοι, καθώς και άλλα άτομα, τα στοιχεία των οποίων δε διακριβώθηκαν κατά την προανάκριση, μπήκαν στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη και παρέμειναν εκεί, παρά τις σχετικές εκκλήσεις της γραμματέας της να αποχωρήσουν.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, «οι κατηγορούμενοι έκατσαν επιμόνως σε ένθα υπάρχον τραπέζι συσκέψεων για διάστημα δύο περίπου ωρών, διαταράσσοντας με την παρουσία τους την ηρεμία του συγκεκριμένου επαγγελματικού χώρου και προκαλώντας άγχος και ανησυχία στους επί τόπου υπάρχοντες υπαλλήλους».

Ο κ. Λημνιός κατονομάζεται ως ο υπεύθυνος για το σπάσιμο της κλειδαριάς, καθώς «χρησιμοποιώντας τη σωματική του δύναμη έσπρωξε επανειλημμένα βιαίως και τελικά έσπασε τον μηχανισμό της πόρτας του γραφείου της κ. Κολυνδρίνη», με τη φθορά να ανέρχεται στα 1.500 ευρώ.

Το χρονικό

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, μέλη της Επιτροπής πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στα γραφεία της ΠΕ Μαγνησίας, ζητώντας από την αντιπεριφερειάρχη να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ. Αν και η κ. Κολυνδρίνη απουσίαζε στην Αλόννησο, τα μέλη της Επιτροπής επέμεναν να τους δοθεί το πόρισμα από τους αρμόδιους υπαλλήλους.

Καθώς η ώρα περνούσε, ορισμένοι από τους συγκεντρωθέντες παραβίασαν την πόρτα του γραφείου της και παρέμειναν σε αυτό για δύο περίπου ώρες.

Στον χώρο μετέβη και ισχυρή αστυνομική δύναμη, χωρίς να προβεί σε συλλήψεις, ενώ μετά από λίγη ώρα οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν.

πηγή:akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις