«Η Ελλάδα στην επέτειο της 30ης Αυγούστου αποβίβασε στρατό στο νησί που βρίσκεται στα 2 χιλιόμετρα μακριά» αναφέρει το haberler.com, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση με την Τουρκία

«Η Ελλάδα αποβίβασε στρατό στο Καστελόριζο, μόλις 2 χλμ από την Τουρκία» υποστηρίζουν τουρκικά δημοσιεύματα, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που δείχνουν Έλληνες στρατιωτικούς ν’ αποβιβάζονται μαζί με τουρίστες στο νησί.

«Η Ελλάδα στην επέτειο της 30ης Αυγούστου αποβίβασε στρατό στο νησί που βρίσκεται στα 2 χιλιόμετρα μακριά» αναφέρει το haberler.com, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση με την Τουρκία, μεταφέροντας στρατό στο Καστελλόριζο αν και -όπως υποστηρίζει- με βάση της Διεθνείς Συνθήκες θα πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο.

Αναφέρει συγκεκριμένα το άρθρο:

«Η Ελλάδα, η οποία με τα βήματα που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνει την ένταση, στην επέτειο της 30ης Αυγούστου αποβίβασε στρατό στο Καστελόριζο πού βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία και το οποίο πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο. Η Ελλάδα που κάνει διάφορες προβοκάτσιες στην περιοχή τελευταία με τουριστικό φέρι μπόουτ εγκατέστησε στρατό στο Καστελόριζο στο οποίο απαγορεύεται να υπάρχει στρατός.

Η κίνηση αυτή της Ελλάδας είχε την αντανάκλαση της στις φωτογραφίες του AFP. Οι φωτογραφίες έδειξαν ότι μεγάλος αριθμός στρατιωτών με το φέρι μπόουτ που πραγματοποιεί τουριστικά δρομολόγια στα νησιά πάτησαν το πόδι τους στην περιοχή. Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 28 Αυγούστου διακρίνονται να κατεβαίνουν οι στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό.

Τα συγκεκριμένα βήματα της Ελλάδας αποτελούν νέες παραβιάσεις της συνθήκης της Λωζάννης το 1923 και των Παρισίων του 1947. Η διοίκηση της Αθήνας παρά το ότι απαγορεύεται να υπάρχει εκεί στρατός από το 1960 και εντεύθεν συνεχίζει να εξοπλίζει αυτά τα νησιά».

Untitled-2

ΥΠΕΘΑ: «Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται»

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα των διαφορών της με την Ελλάδα το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, που αποτελεί εμπόδιο στα επεκτατικά της σχέδια. Πολλές φορές έως σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ξεκαθάρισε απόλυτα και σαφέστατα προς τους γείτονες Τούρκους πως: «Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισήμαναν περαιτέρω, ότι σύμφωνα με το άρθρο 51 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, υπάρχει το δικαίωμα νόμιμης άμυνας μιας χώρας σε περίπτωση απειλής στρεφομένης κατά οιουδήποτε μέρους της Επικράτειάς της, ηπειρωτικής και νησιωτικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συγκεκριμένη πρόνοια υποχρεώνει και νομιμοποιεί την Ελλάδα να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών αμυντικών μέτρων, προκειμένου να προστατεύσει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Παναγιώτης Σαββίδης
πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις