Για  τη Διεθνή  Ημέρα εξάλειψης της  βίας κατά των γυναικών – Από τους δύο Σοροπτιμιστικούς Ομίλους Βόλου

Με πορτοκαλί χρώμα θα «ντυθεί» το κορδόνι στην παραλία του Βόλου την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας  κατά  των γυναικών με πρωτοβουλία και διοργάνωση του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θετις». Η πρωτοβουλία,  που πραγματοποιείται από όλους τους Σοροπτιμιστικούς Ομίλους της Ελλάδας, της Ευρώπης καθώς και διεθνώς  στο πλαίσιο των λεγόμενων Orange days,   στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην άσκηση και εκδήλωση βίας κατά των γυναικών, όλων των ηλικιών σε όλον τον κόσμο.

Στο Βόλο η  κοινή δράση και αντίδραση αποσκοπεί στην όσο τη δυνατόν  εντονότερη εγρήγορση μελών και φίλων του Σοροπτιμισμού που δραστηριοποιείται παγκόσμια με στόχο την αντιμετώπιση και επίλυση θεμάτων ισότητας. Η ανακήρυξη της 25ης Νοεμβρίου ως Διεθνής  Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών  θεσπίστηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1999 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με στόχο τη διεθνή ανάδειξη του θέματος  προκειμένου να λάβει παγκόσμια διάσταση. Η ημέρα αυτή είχε ήδη καθιερωθεί από το 1981 από γυναικείες  οργανώσεις σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μίραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από τη Δομινικανή Δημοκρατία με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.  Η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδας στο πλαίσιο των λεγόμενων Orange days διοργανώνει 16ημερες εκδηλώσεις με φωταγώγηση κεντρικών κτιρίων και χαρακτηριστικών σημείων κάθε πόλης ενώ τα μέλη της  θα  φέρουν πορτοκαλί μάσκες λόγω κορονοϊού καθώς και το χαρακτηριστικό πορτοκαλί φιογκάκι δηλώνοντας την ενεργή στάση για συνεχή εγρήγορση  για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Σε συνεργασία με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας την Τέταρτη 25 Νοεμβρίου στο Βόλο θα δοθεί το έναυσμα παράλληλα με τη σχετική φωταγώγηση για διαδικτυακές ενημερωτικές διασκέψεις, αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και σχετικές αναφορές στα Μέσα Ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι στο Βόλο λειτουργούν δύο Σοροπτιμιστικοί Όμιλοι  πιστοποιώντας  τον ενεργό εθελοντισμό σε δράσεις που αφορούν τις γυναίκες σε κάθε τομέα που προσδιορίζει  την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική της ανέλιξη.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις