«Επιτάξτε κ. Μητσοτάκη αυτή τη στιγμή τις κλίνες των ιδιωτικών θεραπευτηρίων της Θεσσαλονίκης»

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να αντιμετωπιστεί από κοινού η πανδημία του κορονοϊού που τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα ήταν χρήσιμη αυτή την ώρα κύριε Μητσοτάκη, όχι για να ενημερωθούμε αλλά για να καταλάβετε και εσείς πως μπορεί να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί αυτές τις κρίσιμες ώρες. Αντ’ αυτού, επιλέγετε να απορρίπτετε κάθε ιδέα της αντιπολίτευσης.

Μόνο τις 5 ώρες που μιλάμε στη Βουλή, έχουν φύγει από τη ζωή πέντε συμπολίτες μας και εσείς έρχεστε απλώς να επαναφέρετε τα στοιχεία της στατιστικής και να μας πείτε κύριε Μητσοτάκη ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι. Να πάτε να τα πείτε αυτά σε όσους έχασαν τον δικό τους άνθρωπο».

 

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «μόνο με την καταστολή δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του κορονοϊού, χρειάζεται και η πρόληψη. Παράλληλα δεν υπάρχει μέριμνα για μια σειρά από ζητήματα.

Μας ανακοινώσατε χθες πως όσοι έχουμε κατοικίδιο μπορούμε μετά τις 09:00 το βράδυ να στείλουμε SMS για να το βγάλουμε βόλτα. Εάν υπάρχουν όμως πρόσωπα που χρειάζονται φροντίδα θα μπορούν να τα δουν οι δικοί τους άνθρωποι εκείνες τις ώρες; Επίσης δεν μας είπατε τι θα κάνετε για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με την πανδημία.

Θα επιτάξετε επιτέλους εκεί τις ιδιωτικές κλινικές; Πρέπει άμεσα, τώρα, οι κλίνες τους να δοθούν και για περιστατικά Covid έτσι ώστε να ανασάνει το σύστημα υγείας. Σταματήστε επιτέλους αυτή τη μονομέρεια υπέρ του ιδιωτικού τομέα».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις