Τα όσα θα έκανε ο ίδιος σε σχέση με τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, εάν βρισκόταν στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε σήμερα, λίγες ώρες πριν το δεύτερο lockdown.

“Αν ήμουν στην θέση του κ. Μητσοτάκη δεν θα άφηνα την κατάσταση να εξελιχθεί έτσι, δεν θα δημιουργούσα το κλίμα εφησυχασμού στους πολίτες, δεν θα έριχνα την ευθύνη στους πολίτες, θα παίρναμε μέτρα έγκαιρα και θα στηρίζαμε την κοινωνία και την οικονομία”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε λέγοντας πως “ας υποθέσουμε ότι με ξεπερνούσε αυτή η κρίση, όπως συμβαίνει τώρα, δεν θα κουνούσα το δάχτυλο στους πολίτες ούτε στις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Θα συγκαλούσα το συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, όπως ζήτησα σήμερα στον κ. Μητσοτάκη να πράξει, προκειμένου να καθίσουν οι πολιτικές δυνάμεις σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης τους επόμενους έξι μήνες, με άξονες την ενίσχυση του ΕΣΥ, με μόνιμες προσλήψεις και την υλικοτεχνική ενίσχυσή τους. Θα έθετα στην διάθεση των πολιτικών δυνάμεων αυτό το κοινό σχέδιο και την επιλογή γι’ αυτό το διάστημα ενός υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής. Και βεβαίως θα δημιουργούσα ένα κλίμα συνεννόησης για να προχωρήσουμε και αυτό σημαίνει και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνεννόηση, ότι αυτό το διάστημα η κυβέρνηση πρέπει να παγώσει τις αντιλαϊκές πολιτικές, τις “μεταρρυθμίσεις” που βάζουν στο στόχαστρο την ίδια την κοινωνία. Να αναστείλει τον πτωχευτικό νόμο…”.

Όπως εξήγησε, με αυτές τις προϋποθέσεις, “θα μπορούσαμε να βάλουμε όλοι πλάτη. Εμείς βάλαμε πλάτη χωρίς καμία προϋπόθεση στην πρώτη φάση. Όμως δεν μπορεί τώρα όταν έχει βαρύτατες ευθύνες ο κ. Μητσοτάκης να μας κουνάει το δάχτυλο”.

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις