Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο 24ης Πανελλαδικής απεργίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι, απευθύνονται στην κυβέρνηση και ζητούν να μην γίνει καμία απόλυση από δημοτικά ΚΔΑΠ, ενώ διεκδικούν μόνιμες δομές ΚΔΑΠ στους δήμους, επαρκή χρηματοδότηση και μονιμοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού.

Οι διαδηλωτές έκλεισαν για λίγα λεπτά το δρόμο φωνάζοντας συνθήματα κατά του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

“Όχι στο κλείσιμο δομών, σταθερή και μόνιμη δουλειά” αναγραφεί το κεντρικό πανό των διαδηλωτών.

Ο δημάρχου Νεάπολης – Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης δήλωσε πως «δεν αύξησαν τον προϋπολογισμό, έγινε μια εσωτερική δέσμευση ποσοστού του κονδυλίου πολύ μικρή για τα ΚΔΑΠ , όταν ήταν δεδομένο ότι θα υπάρχει τεράστια αύξηση αιτήσεων».

Ακόμα, πρόσθεσε ότι: «Με ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ να υπάρχει αύξηση 50 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό και να δώσει μια προθεσμία μέχρι τις 10-15 Σεπτεμβρίου έτσι ώστε όσοι έχουν voucher στα χέρια τους να το τοποθετήσουν, και όσα δεν τοποθετηθούν μέχρι τότε να ακυρωθούν, να γίνει μεταφορά αυτού του κονδυλίου μόνο για τα δημοτικά ΚΔΑΠ».

Τέλος, η κ. Ευαγγελία Καραγιάννη μέλος της ΠΑΣΕ ΚΔΑΠ, σε δηλώσεις της τόνισε: «Δεν είμαστε έκτακτο προσωπικό, όπως μας χαρακτηρίζουν εδώ και χρόνια. Αυτό που συμβαίνει φέτος είναι πρωτόγνωρο, αφού 67.000 οικογένειες έχουν μείνει εκτός ΚΔΑΠ. Ενώ έχουν πλήρη φάκελο, δεν λαμβάνουν voucher. Έχουν καλυφθεί σε πολλά ΚΔΑΠ ακόμη και μόνο το 20% των θέσεων».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Thestival:

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις