Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε “εξαιρετικά επιτυχημένες” τις συζητήσεις που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, και οι οποίες ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ στην Κρήτη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του σχετικά με το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στη συνέχεια εξηγεί με βάση τη συνολική τοποθέτηση του πρωθυπουργού τη σπουδαιότητα της επίσκεψης σε συνδυασμό με το γεγονός ότι «παράγει αποτελέσματα σε πολλά επίπεδα, έχει μεγάλη εθνική εμβέλεια και νομίζω ότι η Ελλάδα, συνολικά, έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη από αυτή την επίσκεψη».

 

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Το θετικό αποτύπωμα από το ταξίδι Πομπέο φαίνεται από τον
Κάνει αναφορά σε όσα είπε ο πρωθυπουργός για το tweet Πομπέο σχετικά με την εξαιρετική πρόοδο στις διμερείς σχέσεις Ελλάδα-ΗΠΑ, αλλά και στον «εκνευρισμό που το ταξίδι προκάλεσε στην απέναντι πλευρά» καθώς και στην έκκληση τού πρωθυπουργού «να είμαστε όλοι ενωμένοι και υπεύθυνοι διότι από αυτές τις εξελίξεις, αν έχουμε μία θετική εξέλιξη στα εθνικά θέματα, δεν κερδίζει η κυβέρνηση, κερδίζει η Ελλάδα».
Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται στα λεγόμενα του πρωθυπουργού για τα θέματα ασφάλειας, την ενημέρωση που έκανε για την παρουσία του αμερικανικού πλοίου USS Hershel Williams στη Σούδα αλλά και την εκτίμησή του για τη στήριξη από τις ΗΠΑ των ζωτικών συμφερόντων τους στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και το ότι «η επίσκεψη αυτή ενισχύει και την εθνική μας γραμμή ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα ξεκινήσει αύριο».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου η τοποθέτηση του πρωθυπουργού κατέληξε με αναφορά στη σύνοδο κορυφής όπου θα εξεταστεί αναλυτικά η τουρκική συμπεριφορά και όπως είπε ελπίζει «το μήνυμα προς την Άγκυρα να είναι απολύτως σαφές: Οι μονομερείς ενέργειες προκαλούν παρενέργειες, οι επιθετικές κινήσεις φέρνουν ανάλογες απαντήσεις, συνεπώς πρέπει να σταματήσουν οι προκλήσεις για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις, για το ζήτημα το οποίο μας χωρίζει με την Τουρκία, που δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Πέτσα, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν μια σειρά από νομοσχέδια και εθνικά σχέδια δράσης, τα οποία αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση εντείνει το μεταρρυθμιστικό της έργο για να κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Ειδικότερα:

Παιδεία: Ολιστική μεταρρύθμιση σε τρεις άξονες
Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως παρουσίασε το Νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση & Δια Βίου Μάθηση.

Οι ρυθμίσεις καλύπτουν όλο το φάσμα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και δια βίου μάθησης. Κεντρική στόχευση είναι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση από λύση ανάγκης για τους πιο αδύναμους να καταστεί συνειδητή επιλογή για όλους και εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής.

Με το νομοσχέδιο επιχειρείται μια ολιστική μεταρρύθμιση σε 3 άξονες:

1ος: Κοινός στρατηγικός σχεδιασμός της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Για πρώτη φορά, θα υπάρχουν διακριτά επίπεδα προσόντων, προς αποφυγή επικαλύψεων δομών και υπηρεσιών.
2ος : Άμεση σύνδεση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Δια Βίου Μάθησης με την αγορά εργασίας, με την ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στον σχεδιασμό τους σε Κεντρικό και Περιφερειακό Επίπεδο.
3ος: Αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης, σε επίπεδο δομών, διαδικασιών, προγραμμάτων σπουδών και πιστοποίησης.

Φωτογραφία: Intimenews

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις