Ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η πολιτεία οφείλει να βρει τους δολοφόνους»

Να σχολιάσει το θέμα της Marfin και της πρόσκλησης από την πλευρά του πρωθυπουργού των πολιτικών αρχηγών στα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας το ερχόμενο Σάββατο κλήθηκε ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. «Κανένα μήνυμα δεν είναι να παραβρεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί, μήνυμα είναι να βρει η πολιτεία τους ενόχους, όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακή πολιτική», ξεκαθάρισε από την πλευρά του.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Φίλης υποστήριξε «ότι δεν πρέπει να μιλάμε τόσο πολύ με όρους εκμετάλλευσης μιας τραγωδίας» και τόνισε πως «η πολιτεία οφείλει να βρει τους δολοφόνους, το τονίζω. Τόσα χρόνια η πολιτεία δεν έχει βρει τους δολοφόνους».

Κληθείς να τοποθετηθεί αν ορθώς ξανανοίγει ως εκ τούτου το φάκελο της υπόθεσης ο κ. Χρυσχοΐδης, ο κ. Φίλης απάντησε: «Πώς τον ξανανοίγει; Αφού ο ίδιος ήταν και τότε υπουργός και δεν έκανε τίποτα. Ήταν υπουργός τότε, είναι και τώρα. Ποιον φάκελο ανοίγει;»

Ο κ. Φίλης είπε ακόμη πως όσοι συνελήφθησαν, δικάστηκαν και αθωώθηκαν, ξεκαθαρίζοντας πως δεν φταίει η Δικαιοσύνη γι’ αυτό και πως προφανώς δεν υπήρχαν στοιχεία, θυμίζοντας επιπλέον πως υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων που καταδικάζουν την τράπεζα για τα ελλιπή μέτρα προστασίας απέναντι στους εργαζόμενούς της.

Υπόθεση Marfin: Η διαχρονική ανικανότητα της πολιτείας να εντοπίσει τους δολοφόνους τριών ανθρώπων

Πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις