Να ξεκαθαρίσουμε ότι μας αηδιάζει και μας βρίσκει αντίθετους η πολιτική εκμετάλλευση νεκρών ελλήνων, από όπου κι αν γίνεται. Αντίθετα, θεωρούμε βασική υποχρέωση του κράτους, της κυβέρνησης των μέσων και όλων, να εντοπίζονται οι ευθύνες κάθε τραγωδίας και να επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις οι οποίες θα πρέπει να είναι δρακόντειες εάν μιλάμε για χαμένες ζωές.

Όπως ακριβώς απαιτούσαμε να γίνει με το Μάτι, και το απαιτούμε ακόμα διότι βλέπουμε με μεγάλη θλίψη ότι κάποιοι που εκμεταλλεύτηκαν την τραγωδία για προσωπικό τους πολιτικό όφελος, ξαφνικά κάνουν ότι μπορούν για να συγκαλύψουν τις ευθύνες και τι πραγματικά έγινε. Αυτό από μόνο του συνιστά εγκληματική πράξη και κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει μία εξεταστική επιτροπή για να βρούμε τους υπεύθυνους και να τιμωρηθούν μαζί με όσους προσπάθησαν να συγκαλύψουν το έγκλημα.

Έτσι και σήμερα, η πανδημία και ο πρωτοφανής αριθμός ανθρώπινων ζωών που χάνονται δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, επί των νεκρών συμπολιτών μας λες και πρόκειται για «στατιστικό στοιχείο θριάμβου».

Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην χαρακτηριστική απάθεια του πρωθυπουργού ο οποίος εξακολουθεί να είναι χαμένος στον κόσμο της επικοινωνίας και να αδιαφορεί για την ουσία. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν την ώρα που θρηνούμε 121 ζωές, ο πρωθυπουργός να βγάζει φωτογραφίες αγοράζοντας τσουρέκια. Για να προωθήσει πάλι το προφίλ του. Φανταστείτε να έκανε κάτι αντίστοιχο ο Τσίπρας τι θα είχε γίνει στα ΜΜΕ.

C8965B1C 254F 4650 AF59 DEFDA24BD6B5

Αν δεν απαιτήσουμε ισονομία και κριτική για όλους, εάν συνεχίσουμε να δίνουμε ασυλία σε πολιτικούς, τότε δεν έχουμε μέλλον ως έθνος

olympia.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις