Μόνο με υπέρβαση και στοχοπροσήλωση θα πάψουν οι φυλακές να θυμίζουν ξέφραγο αμπέλι.

Η αποτυχία του σωφρονιστικού συστήματος στη χώρα, είναι δεδομένη και την ευθύνη έχουν όσοι έχουν διατελέσει, διαχρονικά, υπουργοί και γραμματείς.

Μοιάζει αδιανόητο εν έτη 2020 να εντοπίζονται σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, πιστόλια, που προφανώς κάποιοι θα χρησιμοποιούσαν είτε για να δραπετεύσουν, είτε για να εκτελέσουν.

Παράλληλα σε καθημερινές επιχειρήσεις εντός φυλακών εντοπίζονται από ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα, μέχρι ηχοσυστήματα, μαχαίρια και χάπια. Ουσιαστικά λοιπόν αυτά δεν είναι κέντρα σωφρονισμού των κρατουμένων, αλλά κέντρα διερχομένων.

Οι μόνοι που χρόνια τώρα φωνάζουν για τα προβλήματα, αλλά δεν ακούγονται ποτέ, είναι οι ομοσπονδίες σωφρονιστικών υπαλλήλων και εξωτερικών φυλάκων, που μάταια προσπαθούν να αναδείξουν τα προβλήματα, τα κενά και τις ελλείψεις, αφού κάθε φορά αποσπούν μόνο υποσχέσεις, που δεν υλοποιούνται ποτέ.

Θα πρέπει κάποια στιγμή λοιπόν να πει κάποιος στους αρμόδιους πολιτικούς προϊσταμένους, τους νυν και τους πρώην, πως απέτυχαν να επιτελέσουν τον ρόλο τους. Γιατί αλήθεια ποιος θα χαρακτηρίσει επιτυχημένο κάποιον που δεν έχει την δυνατότητα να σταματήσει το πέρασμα στις φυλακές των ναρκωτικών, των χαπιών και των κινητών τηλεφώνων.

Πώς γίνεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες να μην καταγράφονται τέτοιου είδους φαινόμενα, αλλά στην Ελλάδα να μην μπορεί να αλλάξει τίποτα!

Γιατί δεν αποφασίζουν, όπως κάνουν και πολύ σωστά άλλωστε να εφαρμόσουν ένα σωφρονιστικό μοντέλο- ανάλογο ξένων χωρών; Τι εμποδίζει την κυβέρνηση και το υπουργείο προστασίας του Πολίτη να ζητήσει τη συνδρομή ειδικών του ιδιωτικού τομέα ;

Επειδή οι πολλές ερωτήσεις προκαλούν ατέρμονες συζητήσεις, ανούσιες για την κοινωνία, θα πρέπει να απαντήσουν στην εξής μία ερώτηση: Δεν μπορούν ή δεν θέλουν;

Επίσης θα πρέπει να αξιολογηθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έθεσε υπό την αιγίδα του και τις Ελληνικές φυλακές ένα άλλο ερώτημα, θέλει να κάνει την επανάσταση του αυτονόητου με την αλλαγή στο σωφρονιστικό σύστημα ή απλά να ακολουθήσει την πεπατημένη;

Διαφορετικά η σημερινή κατάσταση θα συνεχιστεί, με ξυλοδαρμούς σωφρονιστικών υπαλλήλων από κρατουμένους, με δολοφονίες σωφρονιστικών υπαλλήλων εν μέση οδό και εκρήξεις στα σπίτια τους, και… με πλουτισμό επίορκων σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Εξάλου είναι γνωστό σε όλους,  πως το έγκλημα και η “τρομοκρατία στην Ελλάδα¨, διοικείται μέσα από τις φυλακές.

Ποιον-ποιους εξηπηρετεί η διατήρηση αυτής της κατάστασης ;

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις