Για εμπρησμό κάνουν λόγο κάτοικοι, ιερείς και τοπικοί φορείς της Ζακύνθου για την μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε περίπου 1500 στρέμματα δάσους, στην περιοχή που βρίσκεται πάνω από την διάσημη σε όλο τον κόσμο παραλία «Ναυάγιο». Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά και τις αναφορές τόσο του Δημάρχου του νησιού όσο και του Μητροπολίτη Ζακύνθου, αλλά και κατοίκων της περιοχής που κάηκε, για εμπρησμό. Μιλώντας στο protothema.gr o πρόεδρος της κοινότητας Βολιμών κ. Νίκος Θεοδόσης ανέφερε ότι η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι μια εικόνα θλίψης και απογοήτευσης, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η φωτιά αυτή προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι.

Βίντεο από drone που έδωσε στη δημοσιότητα το ioniantv.gr δείχνει τις καμένες εκτάσεις στην περιοχή των Βολίμων και πάνω από τη διάσημη παραλία του Ναυαγίου

Ζάκυνθος | Συγκλονιστικές εναέριες εικόνες από τα καμένα πάνω από το Ναυάγιο

«Χάσαμε ένα πανέμορφο σημείο στο βορειοανατολικό τμήμα της παραλίας Ναυάγιο. Η σημερινή εικόνα είναι μια εικόνα θλίψης και εκτιμώ ότι κάηκαν 1500 στρέμματα δασικής έκτασης. Έγινε τεράστια προσπάθεια, αλλά η μάχη ήταν άνιση. Ευτυχώς δεν κινδύνεψε άμεσα ανθρώπινη ζωή και δεν είχαμε απώλειες σε αγροκαλλιέργειες, αλλά η καταστροφή στο φυσικό κάλλος της περιοχή μας είναι ανυπολόγιστη. Δυστυχώς κάποιος, ή κάποιοι εγκληματίες θέλησαν να μας χαρίσουν αυτή την εικόνα. Το λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέρος των 1500 στρεμμάτων ανήκει σε περιοχή, όπου είχε αγοραστεί από την βασιλική οικογένεια του Κατάρ με σκοπό την δημιουργία πολυτελούς θερέτρου, ακριβώς πάνω από την διάσημη παραλία «Ναυάγιο». Ωστόσο, η μακρόχρονη δικαστική διαμάχη για το «φιλέτο» πάνω από την διάσημη παραλία, μεταξύ των Καταριανών, της Μητρόπολης του νησιού, αλλά και της Μονής του Αγίου Γεωργίου Κρημνών είχε ως αποτέλεσμα η βασιλική οικογένεια του Κατάρ να πουλήσει πριν από περίπου δέκα ημέρες τα 15000 στρέμματα σε ξένη εταιρεία, μέτοχοι της οποίας πιθανολογείται ότι είναι άλλοι Καταριανοί.

Άλλωστε, το καλοκαίρι έγινε γνωστό και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο εκδόθηκε στις 11 Ιουνίου και σύμφωνα με το οποία η έκταση που είχε πωληθεί το Πάσχα του 2014 από τον κ. Χάρο – εμφανίζεται ως πωλητής – στην εταιρεία PIMANA δεν του ανήκε και δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στην πώληση. Επίσης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αναγνώρισε πως σημαντικό τμήμα της έκτασης, περίπου 3.000 στρεμμάτων, ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και πως μια έκταση 6.000 στρεμμάτων ανήκει στην Ιερά Μονή Αναφωνήτριας, καθώς δεν διαλύθηκε, αλλά ερημώθηκε.

Το γεγονός αυτό, αλλά και το ότι εδώ και έξι χρόνια οι δικαστικές διαμάχες δεν επιτρέπουν την εκμετάλλευση της έκτασης – επιθυμία της βασιλικής οικογένειας ήταν να φτιάξει πολυτελές θέρετρο – ανάγκασαν τον Εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι να δώσει εντολή ώστε να πωληθεί η έκταση. Έτσι η κρατική εταιρεία επενδύσεων Al Rayann πούλησε τις μετοχές της PIMANA S.A. και, συνεπώς, και την έκταση – φιλέτο πάνω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου με την συναλλαγή να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις