Με απευθείας ανάθεση αποφασίστηκε η παροχή της υπηρεσίας φωτογράφισης με χρήση drone από τον δήμαρχο Αλοννήσου.
Η φωτογραφική κάλυψη από αέρος με drone θα γίνει στην περιοχή «Κάστρο» στη Χώρα Αλοννήσου και συγκεκριμένα στον ακάλυπτο χώρο της δεξαμενής του Δήμου.
Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου, η κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη περιοχή δημιουργεί άμεσο και προφανή κίνδυνο και απειλείται άμεση ζημία των δημοτικών συμφερόντων. Η απόφαση αναφέρει ότι στην περιοχή «Κάστρο» και συγκεκριμένα στον ακάλυπτο χώρο της δεξαμενής, ο γειτονικός ιδιοκτήτης καταπατεί τον χώρο με αυθαίρετες κατασκευές και εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στη δεξαμενή διανομής πόσιμου νερού στους κατοίκους της Χώρας Αλοννήσου.
Για τον παραπάνω λόγο, κρίθηκε ως κατεπείγουσα η φωτογράφιση από αέρος με χρήση drone, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στον χώρο λόγω της καταπάτησης.

Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι οι φωτογραφίες που θα τραβηχτούν, στη συνέχεια θα κατατεθούν άμεσα στον Αστυνομικό Σταθμό Αλοννήσου και στην πολεοδομία Σκοπέλου, προκειμένου να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να διασφαλιστεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της έκτασης.
Η παροχή της υπηρεσίας ανέρχεται σε 100 ευρώ συν ΦΠΑ και θα έρθει προς έγκριση στην οικονομική επιτροπή του Δήμου.
Σημειώνεται ότι το συμβάν ήταν αιφνίδιο και δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2020, αλλά θα προβλεφθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν αναμόρφωσής του.
Παράλληλα με απόφαση του δημάρχου Αλοννήσου εγκρίθηκε η διενέργεια της προμήθειας και μεταφοράς προβολέων led εκτιμώμενης αξίας 3.160 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Η δαπάνη της ανάθεσης θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου και ο χρόνος παράδοσης της προμήθειας ορίστηκε σε 30 ημέρες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις