Χαρακόπουλος: Οι αλβανικές αρχές να διαλευκάνουν άμεσα τη δολοφονία Κατσίφα

65

Την άμεση διαλεύκανση της δολοφονίας του Έλληνα ομογενούς Κώστα Κατσίφα ζητά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Οι αλβανικές αρχές οφείλουν να παύσουν να κωλυσιεργούν και να διαλευκάνουν τις συνθήκες δολοφονίας του ομογενούς Κατσίφα. Δεν είναι δυνατόν μια χώρα που επιδιώκει να εισέλθει στην ευρωπαϊκή οικογένεια να μην τηρεί βασικές αρχές του κράτους δικαίου. Πρέπει τα Τίρανα να εννοήσουν ότι η ενταξιακή τους πορεία στην ΕΕ δεν είναι αυτονόητη, αλλά προϋποθέτει τη συμμόρφωση με τους κανόνες απόλυτου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και του σεβασμού των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, κάτι που καθιστά ξεκάθαρο η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών» δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο απάντηση που έλαβε από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια σε σχετική ερώτησή του.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός επισημαίνει ότι «η διαλεύκανση των συνθηκών, υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο ομογενής και Έλληνας πολίτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο από τον Οκτώβριο 2018 παρακολουθεί στενά το θέμα και το εγείρει και προς τους διεθνείς μας εταίρους.”Είναι προφανές, ότι οι αλβανικές Αρχές έχουν καθυστερήσει σημαντικά να ολοκληρώσουν την εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση αυτή. Και τούτο επισημαίνεται προς την αλβανική πλευρά με κάθε ευκαιρία.

Σε όλες τις σχετικές επαφές μας, τονίζουμε ότι η διαδικασία διερεύνησης του θανάσιμου τραυματισμού του Έλληνα ομογενούς, πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και να αποτυπώσει με σαφήνεια τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης. Τούτο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να αποκατασταθεί το κλονισμένο, μετά και το συγκεκριμένο περιστατικό, αίσθημα ασφάλειας της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ενώ θα συμβάλει και στη βελτίωση του κλίματος στις διμερείς μας σχέσεις με τα Τίρανα.

Βεβαίως, δεν παραλείπουμε να επισημαίνουμε ότι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής συναρτάται άμεσα με την αποτελεσματική λειτουργία του Κράτους Δικαίου στη γειτονική χώρα, που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στο πλαίσιο της ενταξιακής της πορείας» αναφέρει ο Νίκος Δένδιας.

Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like