Με τον εμπαιγμό της πολιτικής ηγεσίας να συνεχίζεται, χιλιάδες αλληλέγγυοι ένωσαν τις φωνές στο δίκαιο αίτημα του Βασίλη Δημάκη για πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Μεγαλειώδης ήταν η πορεία που διοργάνωσε εχθές το απόγευμα η Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή και η ομάδα #SupportArtWorkers για τον Βασίλη Δημάκη που βρίσκεται για τρίτη ημέρα σε απεργία πείνας και δίψας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, πλήθος, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομαΧιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στη συμβολή της λεωφόρου Κατεχάκη με την οδό Κανελλοπούλου (μετρό Κατεχάκη) και λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε η πορεία προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το σύνθημα που ακούστηκε δυνατά: «Ενάντια στο κράτος το εκδικητικό, θέλουμε τον Δημάκη στο Πολιτικό», έδωσε τον παλμό και ακολούθησε το: «Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν /με του λαού την πάλη θα λογαριαστούν».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονταιΗ εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες

Ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουν…

Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας στα χέρια τους φωτογραφίες του κρατούμενου-φοιτητή, έφτασαν λίγο πριν την πύλη εισόδου του υπουργείου όπου βρήκαν παρατεταγμένες τρεις κλούβες που δημιουργούσαν φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν την προσέγγιση του κτιρίου.

Με κεντρικό σύνθημα της πορείας το: «Δεν είν’ δικαιοσύνη η βία, η τιμωρία / Θέλουμε αναμόρφωση με ανοιχτά βιβλία» και το μήνυμα ξεκάθαρο: ενάντια στην «αδιαφορία της Πολιτείας και την αναλγησία του σωφρονιστικού συστήματος» το συγκεντρωμένο πλήθος βρέθηκε με αυτόν τον τρόπο απέναντι σε όσους εξανάγκασαν για πολλοστή φορά σε λευκή απεργία τον Β. Δημάκη που μέχρι και σήμερα παλεύει για την εξ αποστάσεως συνέχιση των ακαδημαϊκών σπουδών.

Την ίδια ώρα, σχεδόν σύμπασα η αντιπολίτευση επισημαίνει το δίκαιο και το αυτονόητο χωρίς όμως η Πολιτεία να ακούει.

Φωτό: Marios Lolos

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις