«Έτσι όπως η ΝΔ φέρνει αυτό το νομοσχέδιο, εμείς δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε. Υπάρχει παντελής έλλειψη οποιασδήποτε δικαστικής-εισαγγελικής αρχής στον τρόπο που αποφασίζεται ή διαλύεται μια πορεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σχολιάζοντας το νέο πλαίσιο που προτείνει η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις.

«Υπάρχουν σημαντικά θέματα που αφορούν τη χρήση των χημικών στις πορείες που περιλαμβάνονταν στην πρόταση του κ. Καμίνη το 2012, ενώ μια σειρά συνταγματολόγων- όλων των πολιτικών προτιμήσεων-έχουν εκδηλώσει και αυτοί σειρά προβληματισμών για τις ασάφειες του συγκεκριμένου νομοσχεδίου», τόνισε ο κ. Χρηστίδης, μιλώντας στο Mega.

O εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «όπως κατατέθηκε, το νομοσχέδιο για τις πορείες είναι ψευδεπίγραφο στον τίτλο, προβληματικό στο περιεχόμενο». Πρόσθεσε πως η παράταξη είναι «απέναντι σε μια λογική που διχάζει τους Έλληνες σε οποιοδήποτε ζήτημα,από τις πορείες μέχρι το διχασμό για το Netflix» και κατέληξε:

« Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στη δεκαετία του ΄60 όταν η αστυνομία μπορούσε να μπει και να διαλύσει οποιαδήποτε συνάθροιση 2-3 ανθρώπων χωρίς αιτιολογία και με βία. Αυτό δεν θα περάσει. Αυτή είναι η θέση του Κινήματος Αλλαγής και των προοδευτικών δυνάμεων της Χώρας… Δεν θα επιτρέψουμε, επειδή οι προηγούμενοι τα έκανα όλα χάλια, η ΝΔ να αλώσει ιδεοληπτικά μια σειρά καίριων ζητημάτων δημοκρατίας όπως κάνει με νομοσχέδιο για τις πορείες».

Με δική του ιδεολογική πλατφόρμα ο Μπογδάνος

Ο κ. Χρηστίδης επιτέθηκε και στον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο για την ανάρτηση του, με τη οποία χαρακτήρισε «νεομαρξιστική» τη Netflix. Είπε:

«Η δημοφιλής συνδρομητική πλατφόρμα streaming πλατφόρμα του Netflix έχει πάνω από 1.300 κατηγορίες προγραμμάτων και ο κ. Μπογδάνος αναφέρθηκε μόνο σε 25 για να προσδιορίσει το ιδεολογικό-πολιτικό της πλαίσιο. Στην ουσία ο κ. Μπογδάνος κατεβάζει τη δική του ιδεολογική πλατφόρμα Μέσα στη ΝΔ. Εκφράζει μια σειρά ανθρώπων με μια συγκεκριμένη συντηρητική αντίληψη».

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/hristidispseydepigrafo-shedio-gia-diadiloseis

Φωτογραφία:Eurokinissi

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις