Αναποτελεσματικές θεωρούνται από κατοίκους του Νοτίου Πηλίου οι …ενέργειες του Δημάρχου Μιχ. Μιτζικού να υλοποιήσει αποφάσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για μη εγκατάσταση αιολικών σταθμών.

Η Δημοτική Αρχή καλείται τώρα να δώσει εξηγήσεις καθώς εμφανιζόταν καθησυχαστική για το θέμα το οποίο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας απένειμε στις 8 Μαϊου 2020 άδειες παραγωγής διάρκειας 25 ετών για δύο σταθμούς, υποστηρίζοντας πως για τις συγκεκριμένες αιτήσεις δεν υποβλήθηκαν αντιρρήσεις.

Κατά συνέπεια, οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου εναντίον της εγκατάστασης αιολικών πάρκων, δεν έφτασαν ποτέ στην αρμόδια Αρχή, την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, διαφορετικά θα μνημονεύονταν στις αποφάσεις αδειοδότησης:

Πρόκειται για τα εξής έργα:

– Αιολικός σταθμός ισχύος 3 MW στη θέση «ΠΑΛΙΟΜΕΛΙΣΣΟ», της Δημοτικής Ενότητας Αφετών του Δήμου Νοτίου Πηλίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην εταιρία με την επωνυμία «ΧΑΣΑΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.»

 

-Αιολικός σταθμός ισχύος 3 MW στη θέση «ΑΝΤΡΑΓΑΣΑ», της Δημοτικής Ενότητας Αφετών του Δήμου Νοτίου Πηλίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην εταιρία με την επωνυμία «ΧΑΣΑΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.»

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις