Για περαιτέρω στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής δεσμεύτηκε στον Χρήστο Μπουκώρο ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ

Για ακόμη μία φορά προβάλλει η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας με προσωπικό ασθενοφόρων. Χθες, δύο νεαροί που τραυματίστηκαν σε τροχαίο στην Αγ. Κυριακή, μεταφέρθηκαν με αγροτικό μέχρι το Χόρτο, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να διακομισθούν στο Νοσοκομείο. Όχι μόνο υπάρχει έλλειψη σε διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά και στην πρόσφατη προκήρυξη δεν υπήρξε πρόβλεψη για προσλήψεις στα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ 99.8, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας, Παναγιώτης Δαρειώτης.

Ο κ. Δαρειώτης, εξήγησε πως στις αρχές του έτους είχε γίνει συνάντηση μεταξύ του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, του δημάρχου Ν. Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικού και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, για τα προβλήματα στο Κ.Υ Αργαλαστής που δεν έχει πληρώματα ασθενοφόρων. Να σημειωθεί πως από τις έξι θέσεις που προβλέπονται, είναι καλυμμένες μόνο οι τέσσερις (έναν μόνιμο και τρεις επικουρικούς).

«Η 5η ΥΠΕ θα έπρεπε να πιέσει την κατάσταση ώστε να βγει προκήρυξη, είδαμε όμως ότι στη δεύτερη προκήρυξη που άνοιξε στις 30 Ιουνίου και έκλεισε χθες, δεν υπήρξε πρόβλεψη για πρόσληψη επικουρικών στα κέντρα Υγείας, πλην της Σκοπέλου», ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις