Γενική συνέλευση πραγματοποίησε χθες το Σωματείο καθαριστριών – καθαριστών Νομού Μαγνησίας, όπου ανακοινώθηκε ότι το Σωματείο πέτυχε να εφαρμόζεται στον Δήμο Βόλου το ωράριο των 6,5 ωρών για όλες τις καθαρίστριες που απασχολούνται.

Την τελευταία εβδομάδα, η διοίκηση του Σωματείου ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων Βόλου, Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς, ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή των 6,5 ωρών εργασίας – όπως προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση – για όλους τους εργαζόμενους σχολικούς καθαριστές και να ισχύσει ο κανονισμός των βαρέων και ανθυγιεινών σε όλους, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ωρών της ημερήσιας απασχόλησής τους.

Όπως αναφέρθηκε στη γενική Συνέλευση, οι παρεμβάσεις απέδωσαν καρπούς και το Σωματείο πέτυχε την εφαρμογή των 6,5 ωρών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο Βόλο, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί και για τους άλλους Δήμους.

Επιπλέον τέθηκαν και άλλα ζητήματα για τα οποία το Σωματείο θα ενεργήσει άμεσα για την ικανοποίησή τους, όπως, για τα μέτρα ατομικής προστασίας που είναι υποχρεωμένες οι Δημοτικές Αρχές να εξασφαλίσουν: μάσκες, γάντια, φόρμες εργασίας κ.α.

Τέλος η γενική συνέλευση του σωματείου καθαριστριών Νομού Μαγνησίας κατήγγειλε την απαράδεκτη κίνηση ορισμένων καθαριστριών να διασπάσουν το σωματείο.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις