Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, πήρε θέση για τα επεισόδια της ημέρας, θέλοντας να δικαιολογήσει την αδράνεια της αστυνομίας  – της ίδια αστυνομίας που σπεύδει να επιβάλει πρόστιμα 300€ σε ήδη φτωχοποιημένους ανθρώπους ή μόνες γυναίκες ανυπεράσπιστες– στις διαδηλώσεις του Μέρα 25 και του ΚΚΕ.

 

Έτσι με ευκολία ο έμπειρος πολιτικός ανέφερε,  πως  «Στα όρια της ανοχής, της πολιτικής και της κατανόησης, έγιναν αυτές οι εκδηλώσεις και στη δημοκρατία οφείλουμε τη συνεννόηση».

 

Όχι δεν εξήγησε,  αν στα πλαίσια της «κατανόησης» ήταν και ο αναίτιος ξυλοδαρμός πολιτών σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας,

ή η εισβολή αστυνομικών σε οικία στα Πετράλωνα.

 

Διαφορετική αντίληψη έχει ο υπουργός για «ανοχή», και «κατανόηση», από αρκετούς πολίτες. Αυτό που συμβαίνει επί υπουργίας του,  είναι το να καταπνίγεται η οποιαδήποτε φωνή αντίδρασης ,  πριν καν ξεκινήσει.

Στον τρόπο που αποφασίζει και ενεργεί ο υπουργός, υπάρχουν ήδη αντιδράσεις στις τάξεις των αξιωματικών,  και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά. Όσους αξιωματικούς και εάν αποστρατεύσει τον επόμενο Ιανουάριο,  το κακό κλίμα για τον ίδιο είναι μη αναστρέψιμο….

Και τα αποτελέσματα θα τα δει,  και ο ίδιος αλλά και ο πρωθυπουργός που τον επέλεξε,  στις επερχόμενες εκλογές,  όποτε αυτές και εάν γίνουν.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις