Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό αυτοκινήτων στο Κολωνάκι

Την ευθύνη για τον εμπρησμό τεσσάρων αυτοκινήτων την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, στην οδό Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι, ανέλαβε η αναρχική ομάδα hate4hertz με κείμενο που ανάρτησε στο AthensIndymedia.

 

“Την ίδια ώρα που απολύει νοσοκομιακούς, ψηφίζει αντιεργατικά νομοσχέδια και υποδαυλίζει το ήδη υποβαθμισμένο σύστημα υγείας δεν διστάζει να διαθέτει υπέρογκα ποσά για την “αναβάθμιση” της αστυνομίας με στόχο την αύξηση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σύναψε και συμφωνία ενοικίασης πολυτελών αμαξιών και jeep για χάρη της ελληνικής αστυνομίας με την ιδιωτική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz. Προσφέροντας τα οχήματα σε χαμηλότερη τιμή και ανά πάσα στιγμή η Hertz (τα αυτοκίνητα της οποίας βρίσκονται διάσπαρτα και αφύλαχτα σε διάφορα σημεία της μητρόπολης και αποτελούν στόχους σε ελλάδα και εξωτερικό) συνάπτει μια συνεργασία που δίνει στους μπάτσους ακόμα μεγαλύτερη και καλύτερη υποδομή”.

 

Η επίθεση έγινε, όπως αναφέρουν, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον κρατούμενο Χάρη Μαντζουρίδη αλλά και την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο στέκι «Βιολογικό» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο στόχαστρο τους μπήκαν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα καθώς ανήκουν σε ιδιωτική εταιρία ενοικιάσεως με την οποία όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, έχει συνάψει σύμβαση με την Ελληνική Αστυνομία.

Στέφανος Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις