Στην ιδιαίτερή του πατρίδα τη Ρόδο θα τελεστεί το απόγευμα του Σαββάτου η κηδεία του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 78 ετών μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό στον «Ευαγγελισμό».

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 17:00 το απόγευμα στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο της Ρόδου, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην εκκλησία θα επιτραπεί να βρίσκονται ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι.
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Δ. Κρεμαστινό

Σύσσωμος, χθες, ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Κρεμαστινό με όλες τις ανακοινώσεις να κάνουν λόγο για έναν ξεχωριστό σε ήθος πολιτικό. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι ο Κρεμαστινός υπηρέτησε την ιατρική και την πολιτική με μετριοπάθεια και ήθος ενώ ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστήμη και η πολιτική έχασαν ένα επίλεκτο στέλεχός τους.

Την θλίψη της για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού εξέφρασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου φίλου Δημήτρη Κρεμαστινού. Χάσαμε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν λαμπρό επιστήμονα, ένα φλογερό πατριώτη, ένα Μαχητή της Δημοκρατικής Παράταξης, βουλευτή , αντιπρόεδρο της Βουλής, υπουργό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός

O Δημήτριος Κρεμαστινός διετέλεσε υπουργός σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Επίσης, ομότιμος καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, εκλεγμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, διευθυντής Καρδιολογικών Κλινικών σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.

Γεννήθηκε την 1η Μαΐου του 1942 στη Χάλκη Δωδεκανήσου και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο Ρόδου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και με υποτροφία σύγχρονη Καρδιολογία στο Λονδίνο.

Ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Ως πανεπιστημιακός γιατρός δημιούργησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου. Συνέγραψε σημαντικά επιστημονικά συγγράμματα, πάνω από 2.500 επιστημονικές εργασίες, ενώ διετέλεσε επί χρόνια αρθρογράφος στην εφημερίδα τα ΝΕΑ για θέματα Καρδιολογίας.

Ανήλθε όλες τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής ιεραρχίας με συνεχές ερευνητικό και διδακτικό έργο επί 35 χρόνια. Μετά το τέλος της υπουργικής του θητείας επέστρεψε κανονικά στο Πανεπιστήμιο. Υπήρξε διευθυντής στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας (Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, Β’ Καρδιολογική Κλινική Ωνασείου) ενώ εκ του μηδενός δημιούργησε την Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου “Αττικόν”, της οποίας υπήρξε ο πρώτος διευθυντής.

Το 1993 ορκίσθηκε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων ύστερα από πρόταση του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε προσωπικός ιατρός.
Πηγή: iefimerida.gr

EUROKINISSI/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις