Το ολοκαίνουριο κεντρομήχανο μοντέλο της μπράντας με νέο κινητήρα V6, απόδοσης 621 PS

Η Maserati παρουσίασε στη Modena την MC20, ένα super sports car με ολοκαίνουριο μοτέρ το οποίο μας εισάγει στη νέα εποχή της ως ο διάδοχος της MC12. Οπως περήφανα δηλώνουν οι Ιταλοί, ανοίγει ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στην ιστορία του brand.

Η δύναμη μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου DCT 8 σχέσεων και με τη βοήθεια μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης – προαιρετικά ηλεκτρονικό διαφορικό. Η Maserati ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,9″, 0-200 km/h σε κάτω από 8,8″ και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 325 km/h. Είπατε κάτι;

large-16858-maseratimc20_1.jpg
Η πίσω όψη της MC20 (Maserati)

Η MC20 έχει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4.669 mm, πλάτος 1.965 mm, ύψος 1.221 mm και μεταξόνιο 2.700 mm), αεροδυναμικό σχήμα με εξωτικές λεπτομέρειες και παραδοσιακές αναλογίες κεντρομήχανου. Η αεροδυναμική (Cx κάτω από 0.38) μελετήθηκε για περισσότερες από 2.000 εργατοώρες στην αεροδυναμική σήραγγα της Dallara και με πάνω από χίλιες προσωμοιώσεις CDF σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

maserati_mc20_18.jpg
Το εσωτερικό της MC20 (Maserati)

Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει έξι νέες αποχρώσεις – Bianco Audace, Giallo Genio, Rosso Vincente, Blu Infinito, Nero Enigma και Grigio Mistero – που εξελίχθηκαν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Η MC20 (από τα αρχικά Maserati Corse και το έτος 2020) θα κατασκευάζεται στο ανανεωμένο εργοστάσιο Viale Ciro Menotti της Maserati στη Modena, όπως και ο κινητήρας Nettuno, με αποτέλεσμα ένα 100% ιταλικό όχημα.

maserati_mc20_002.jpg
Ένας πολύ γρήγορος «γλάρος» (Maserati)

Κατά την παρουσίαση την οδήγησε στη σκηνή ο οδηγός αγώνων της Maserati, τετράκις πρωταθλητής στο FIA GT με την MC12 και δοκιμαστής της μάρκας, Andrea Bertolini. Συνοδηγός του ο διάσημος YouTuber Mr JWW – που ανέλαβε και τον ρόλο του παρουσιαστή. Ετσι, δίπλα δίπλα ανέλυσαν τις αρετές του νέου μοντέλου και τον προηγμένο του κινητήρα, λίγο πριν ξεκινά να μιλά ο CEO της Maserati, Davide Grasso.

Ηταν μια σπουδαία βραδιά για την αυτοκίνηση, εν μέσω κορονοϊού. Δείτε όλα όσα έγιναν κατά την αποκάλυψη του θηρίου -με ιταλική καταγωγή- των 621 ίππων.

πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις