Σε αποκαλύψεις προχωρά ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος,  ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση από πληρωμένο εκτελεστή και κατάφερε να ζήσει εξαιτίας εμπλοκής του όπλου του, προχωρά σε αποκαλύψεις και θέτει 6 ερωτήματα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ας σημειωθεί πως η απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου, σήμερα 11 μήνες μετά, παραμένει ανεξιχνίαστη!

Ο Τζούλιο Αντρεότι, ο επί επτά φορές εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ιταλίας, είχε διοριστεί ισόβιος γερουσιαστής το 1991, πριν από την καταδίκη του για το σκάνδαλο διαφθοράς «Καθαρά Χέρια» και πριν από τη δίκη του – στην οποία αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών – ως ηθικού αυτουργού στη δολοφονία ενός δημοσιογράφου που επρόκειτο να δημοσιεύσει στοιχεία για τη σχέση του με τη Μαφία της Σικελίας.

Όλα αυτά και άλλα πολλά, ξαναθυμήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην εκπομπή “Ραδιομακελάρηδες”, 94.3 FM, ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, με αφορμή διατεταγμένους και σε πλήρη “υπηρεσία”, κολαούζους του Μαξίμου, τα γνωστά 45αρια,  που κονομάνε και ρουφάνε τα δημόσια ταμεία από το υστέρημα του Λαού, σε μια μορφή ντόπιας κρατικής  εγκληματικής συμμορίας που λυμαίνεται το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών.

 

Η ιστορία του Τζούλιο Ανδρέοτι

«Η εξουσία κουράζει όσους δεν την κατέχουν» είχε πει χαρακτηριστικά ο αποβιώσας σε ηλικία 94 ετών Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός όταν του ζήτησαν να σχολιάσει την παροιμιώδη αντοχή και επιβίωσή του. Ο Αντρεότι είναι ο μοναδικός της παλαιάς φρουράς που δεν εξαφανίστηκε πολιτικά, αν και η υστεροφημία του ετρώθη ανεπανόρθωτα, καθώς τον ακολουθεί ο διόλου κολακευτικός τίτλος του «παλαιού εκλεκτού της Μαφίας».

Στο διάστημα της πεντηκονταετούς καριέρας του ο Αντρεότι υπηρέτησε κυριολεκτικά σε όλες τις υπουργικές θέσεις. Οι έρευνες για τη λεγόμενη «δωροδοκιούπολη» έπνιξαν τη μεγαλύτερη φιλοδοξία του: να εκλεγεί πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Εργάστηκε στη Βιβλιοθήκη του Βατικανού, όπου γνώρισε τον μέντορά του, τον καθολικό πολιτικό Αλτσίντε Ντε Γκάσπερι. Ο Γκάσπερι έγινε πρωθυπουργός της Ιταλίας στην πρώτη μεταπολεμική κυβέρνηση του 1947. Και διόρισε υφυπουργό τον ηλικίας μόλις 28 ετών προστατευόμενό του.

 

9 maggio 1978 La Renault 4 con lo sportello posteriore aperto e quello posteriore ancora intatto. ANSA
9 maggio 1978 La Renault 4 con lo sportello posteriore aperto e quello posteriore ancora intatto. ANSA

Ο δήμαρχος του Παλέρμο Σαλβατόρε Λίμα βοήθησε τον Αντρεότι να κερδίσει τις εκλογές που τον οδήγησαν για πρώτη φορά στην πρωθυπουργία το 1972. Παρά τις αποδείξεις ότι ο Λίμα συνδεόταν με τη Μαφία, ο Αντρεότι τον διόρισε υπουργό το 1974. Αργότερα ο Λίμα δολοφονήθηκε στη Σικελία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό συνέβη επειδή δεν χρησιμοποίησε τις πολιτικές διασυνδέσεις του, άρα και τον Αντρεότι, για να αποτρέψει τη φυλάκιση εκατοντάδων στελεχών της Μαφίας το 1992.
Το 1978 ο Αντρεότι, στην τέταρτη θητεία του ως πρωθυπουργού, πρωταγωνίστησε σε ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της νεότερης ιστορίας της Ιταλίας, όταν ο ηγέτης του κόμματος των Χριστιανών Δημοκρατών Αλντο Μόρο απήχθη από την τρομοκρατική οργάνωση «Ερυθρές Ταξιαρχίες». Ο Αντρεότι αρνήθηκε να διαπραγματευθεί, με αποτέλεσμα, 55 ημέρες αργότερα, ο Μόρο να βρεθεί εκτελεσμένος στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου στο κέντρο της Ρώμης.
Ο Μόρο είχε στοχοποιηθεί επειδή αποτελούσε έναν εκ των βασικών αρχιτεκτόνων – δημιουργών του «ιστορικού συμβιβασμού» του 1976, μια συμφωνία που έδωσε στο Κομμουνιστικό Κόμμα ένα ανεπίσημο δικαίωμα επιρροής στην κυβέρνηση υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα καταψήφιζε βασικές επιλογές των Χριστιανοδημοκρατών. Ο Αντρεότι στήριζε τον ιστορικό συμβιβασμό.

 

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ 

Δικαστήριο έκρινε όμως ότι είχε συνεργαστεί με τη Μαφία στη δολοφονία του ρεπόρτερ Μίνο Πεκορέλι ώστε να μην εκδοθεί ένα βιβλίο το οποίο φημολογείται ότι περιείχε σημειώσεις που κράταγε ο Μόρο κατά το διάστημα της κράτησής του από τις «Ερυθρές Ταξιαρχίες» και στις οποίες υπήρχαν λεπτομερείς αναφορές σχετικά με τους δεσμούς του Αντρεότι με το οργανωμένο έγκλημα και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Το 2002, σε ηλικία 83 χρόνων, ο Αντρεότι καταδικάστηκε για τη δολοφονία αυτή σε ισόβια κάθειρξη. Εναν χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2003, το Εφετείο τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών.
Στον Αντρεότι είχαν επίσης απαγγελθεί κατηγορίες περί συνωμοσίας με τη σιτσιλιάνικη Μαφία και προστασίας των αρχηγών τους με αντάλλαγμα ψήφους. Το Ανώτατο Εφετείο της Ιταλίας τελικά τον απάλλαξε το 2004 λέγοντας ότι αυτοί οι παράνομοι δεσμοί υπήρχαν μεν αλλά έσπασαν το 1980, συνεπώς είχαν παραγραφεί.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο Στέφανος Χίος, έκανε 6 ερωτήματα προς τον κύριο Μητσοτάκη. Ακούστε ένα απόσπασμα της εκπομπής.

makeleio.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις