Εγκαινιάζεται τις επόμενες ημέρες η νέα γέφυρα στον Ξηρά, ένα ακόμη έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον Βόλο, το οποίο αναβαθμίζει τις ασφαλείς συγκοινωνίες και διευκολύνει τις μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών.

Η νέα γέφυρα στο ύψος της Λαχαναγοράς, δεν θυμίζει σε τίποτα το στενό γεφυράκι, το οποίο καθαιρέθηκε καθώς όχι μόνο δεν εξυπηρετούσε τις μετακινήσεις αλλά αποτελούσε και πρόβλημα στην υδραυλικότητα του χειμάρρου έτσι όπως ήταν κατασκευασμένο.

Την αναγκαιότητα του έργου, το οποίο συμπληρώνει τα αντιπλημμυρικά έργα του χειμάρρου και αποτελεί μια σύγχρονη οδική υποδομή, η οποία θα συνδυαστεί μελλοντικά με τον Περιφερειακό στο τμήμα Μπουρμπουλήθρα – Ανισόπεδος κόμβος Λαρίσης, είχε επισημάνει έγκαιρα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, θέτοντας σε προτεραιότητα την κατασκευή της γέφυρας για την οποία διασφαλίστηκεν περίπου δύο εκατ. ευρώ.

Την μελέτη ανέλαβε ο Δήμος Βόλου και το έργο ολοκληρώθηκε μέσα στο χρονοδιάγραμμα της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία ΛΕΩΝ ΑΤΕ, η οποία κατασκεύασε ένα απαιτητικό έργο σε ιδιαίτερες συνθήκες όπως η κοίτη του χειμάρρου Ξηριά.

 

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις