Αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα και πολυήμερο λουκέτο σε όσα καταστήματα δέχονται παράνομα πελάτες, θα είναι από τη Δευτέρα οι καταστηματάρχες, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σύμφωνα με τα όσα είπε, αν ένα μαγαζί δέχεται παράνομα πελάτες στο εσωτερικό του, τότε θα βεβαιώνεται στον ιδιοκτήτη πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ, αναλόγως τα τετραγωνικά μέτρα του μαγαζιού. Εκτός αυτού, θα επιβάλλεται «λουκέτο» από 15 έως 90 ημέρες. «Επιχείρηση που θα έχει πελάτη παράνομα θα επιβάλλονται πρόστιμα από 2.000 έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημέρες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε ότι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε η κυβέρνηση, με βάση τις συστάσεις της ομάδας των λοιμοξιολόγων, να μην ανοίξει το λιανεμπόριο, είναι για την αποφυγή συνωστισμού έξω από τα καταστήματα αλλά και τη μείωση της κινητικότητας στους δρόμους. «Δεν είναι η αμφιβολία για την τήρηση των μέτρων εντός των καταστημάτων. Πρέπει όμως να αποφευχθεί η κινητικότητα στους δρόμους και συνωστισμός έξω από τα καταστήματα αυτά και τους δρόμους. Σας καλώ να τηρήσετε απαραιτήτως τα μέτρα».

Στην περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός, ο υπουργός υποστήριξε ότι θα αποσυρθεί το «click away».

Οι πελάτες κατά την παραλαβή από το κατάστημα θα πρέπει να έχουν μαζί τους απόδειξη πληρωμής, στην περίπτωση αγοράς από e-shop ή κάποιο sms από την επιχείρηση που να αναφέρεται το ΑΦΜ, την επωνυμία του πελάτη και την ακριβή ώρα παραλαβής.

Στην περίπτωση της τηλεφωνικής παραγγελίας οι πελάτες θα πληρώνουν με κάρτα σε ασύρματο POS έξω από το κατάστημα.

Ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων έξω από τα καταστήματα είναι έως εννέα άτομα, ενώ ο πελάτης θα πηγαίνει μόνος του για την παραλαβή.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις