Επεισόδιο με εκατέρωθεν «βέλη» χθες στη Βουλή όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Καφαντάρη υπονόησε ευθύνη της Κυβέρνησης για 3000 νεκρούς και οι βουλευτές της ΝΔ Μαρκόπουλος και Λοβέρδος «σήκωσαν το γάντι»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση πως έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς όπως και στη διαχείριση της πανδημίας. Σε μία αποστροφή του λόγου της, με σαφή υπονοούμενα ανέφερε «τον τελευταίο καιρό θρηνούμε πάνω από 3.000 ανθρώπινες ζωές. Εδώ δεν μιλάμε μόνο για στατιστική και αριθμούς, αλλά μιλάμε για ζωές με ονοματεπώνυμο, μιλάμε για ανθρώπους…».

Το υπονοούμενο της κας Καφαντάρη δεν άργησε να απαντήθεί από τους βουλευτές της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλο και Γιάννη Λοβέρδο.

Ο κ. Μαρκόπουλος, αφού πρώτα απάντησε για τις «λαϊκές γειτονιές» στις οποίες αναφέρθηκαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας «να σας πω για λαϊκές γειτονιές, μια και εγώ είμαι κάτοικος σε αυτές 45 χρόνια, δεν έχω απλά το γραφείο μου εκεί, όπως πολλοί συνάδελφοι τς αξιωματικής αντιπολίτευσης», στη συνέχεια απάντησε αιχθηρά στην κα Καφαντάρη: «Φέρετε βαριά την ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας γιατί σας θυμίσω ότι εσείς «θωπεύατε» τα κινήματα της πιτσιρικαρίας στις πλατείες και λέγατε να μην παρέμβει κανένας, αδιαφορώντας για τον υγειονομικό αντίκτυπο αυτών των κινημάτων. Εσείς είσαστε που ζητούσατε να μη θιγούν οι καταλήψεις στα σχολεία που προφανώς έφεραν σε συγχρωτισμό πολύ κόσμο και άρχισε η έξαρση».

Ο έτερος βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος, κατηγόρησε ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ και την κα Καφαντάρη για λαϊκισμό και ζήτησε να υπάρχει σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας που χάνουν τη ζωή τους και τις οικογένειές τους: «καταλαβαίνω πως η συγκυρία προσφέρεται για φθηνή και ανέξοδη πολιτική, αλλά δεν περίμενα να τα ακούσω. Κάθε μέρα έχουμε 100 συνανθρώπους μας οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους. Σε αυτούς οφείλουμε και στις οικογένειές τους πάνω από όλα, πολύ μεγάλο σεβασμό, πρέπει να μην κοιμόμαστε τη νύχτα όταν 100 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα σ’ αυτή την χώρα που ούτε σε συνθήκες πολέμου δεν είχαμε τόσους πολλούς θανάτους. Αλλά, οι χιλιάδες αυτοί θάνατοι δεν είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης αλλά για πολύ μεγάλη περισυλλογή, προσοχής και μεγάλης υπευθυνότητας. Όταν λέτε ότι φταίει η κυβέρνηση για τους νεκρούς, αλήθεια σοβαρολογείτε; αυτό είναι θλίψη και ντροπή!» και πρόσθεσε ότι παρά την εικόνα που θέλει να δημιουργήσει η αντιπολίτευση «ευτυχώς εδώ στην Ελλάδα, μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, με όλα τα προβλήματα και με όλον τον σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων, δεν είχαμε ούτε έναν που να έμεινε έξω από ΜΕΘ»

«Δεν είχαμε φαινόμενα σαν κι αυτά που είδαμε στο Μπέργκαμο, σαν κι αυτά που είδαμε προχθές στο Τέξας, με τα κρεβάτια στους δρόμους και στα προαύλια των νοσοκομείων. Αυτό δεν το είδαμε και δεν θα το δούμε στην Ελλάδα χάρη στην ενίσχυση, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, που αυτή η κυβέρνηση έδωσε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα συνεχίσει να δίνει» ανέφερε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Λοβέρδος

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις