Αναβίωσε η κόντρα Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

78

Μια κόντρα από τα παλιά και συγκεκριμένα η σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ αναβίωσε σήμερα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ.

Η ειδική αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη εξύμνησε το έργο ΠΑΣΟΚ ως του κόμματος που έφερε το ΑΣΕΠ αλλά παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση Καραμανλή και ειδικότερα στον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο για τη διαδικασία της συνέντευξης και τις μονιμοποίησεις συμβασιούχων.

Η αναφορά της κ. Λιακούλη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της βουλευτού της Ν.Δ και Υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή Μαριέττας Γιαννάκου η οποία είπε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούμε να ακούμε και ό,τι να ‘ναι .Η κα Γιαννάκου θύμισε ότι το Προεδρικό Διάταγμα 164 της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν επί της ουσίας κοινοτική υποχρέωση λόγω της κατάστασης που είχαν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ με τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου ως καλύπτουσες πάγιες και διαρκείς ανάγκες: “Ήρθε η Ευρώπη και μας είπε ότι δεν γίνεται δέκα φορές ανανέωση σύμβασης για πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να μονιμοποιηθούν. Έτσι φτάσαμε στο Προεδρικό Διάταγμα.Το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου εξυπηρέτησε την κομματική πελατεία του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η αλήθεια και να τη λέμε” είπε η κα Γιαννάκου.

Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like