Ο Γερμανος ομοσπονδιακός υπουργός Εργασίας Hubertus Heil είναι αυστηρά εναντίον των υποχρεωτικών εμβολιασμών , γράφει η Tagesschau. “Προς το παρόν, οι εικασίες για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς είναι άσκοπες”, δήλωσε ο σοσιαλδημοκρατης πολιτικός στο RTL και στο ntv.  Πιστεύει ότι δεν μπορει να υπάρξει υποχρεωτική επιβολή εμβολιασμού.

Η Γερμανική Ένωση Πόλεων εκφράστηκε με παρόμοιο τρόπο: Ο διευθύνων σύμβουλος Helmut Dedy δήλωσε στο SWR : Καταλαβαίνω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, μόνο το 30% των εργαζομένων είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν. Αλλά η σκέψη για υποχρεωτικό εμβολιασμό ερχεται σε λάθος στιγμή. “Δεν έχουμε εξαντλήσει τα πάντα από την άποψη της πειθούς. Και οταν λένε κάποιοι ότι δεν μπορούμε να σας πείσουμε, οπότε θα σας αναγκάσουμε, αυτό έρχεται λίγο νωρίς για μένα. Φοβάμαι ότι η ιστορία μπορεί αυτη να αποτύχει.”

Ο υποχρεωτικος εμβολιασμός θα περιόριζε τα θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα της συμβατικής ελευθερίας και της ιδιωτικής ανεξαρτησίας του ατόμου ,λέει ο καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο του Γκίσεν, Στεφάν Αουγκσμπεργκ. «Δεν ειναι δυνατόν να φανταστεί κανείς ότι θα ειναι υποχρεωμένοι οι υπεύθυνοι ενός καφέ ή του κινηματογράφου να κάνουν διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων”, λέει ο Γερμανός καθηγητης . Ακόμα και χωρίς τις κατάλληλες προσαρμογές, ο Άουγκσμπεργκ απορρίπτει τον «υποχρεωτικό εμβολιασμό από την πίσω πόρτα», οπως λέει. “Εάν οι ιδιώτες θέλουν να δίνουν πλεονεκτήματα στους εμβολιασμενους ,αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να κάνει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό . Συνταγματικά , η αλληλεγγύη σημαίνει ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί πρέπει να επιτρέπουν και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να επιστρέψουν στη δημόσια ζωή “, δήλωσε ο καθηγητης στο ARD .

 

Οι πολιτικοί έχουν μέχρι στιγμής αποκλείσει κατηγορηματικά. 

Στη Γερμανία Πολλά μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού προφανώς δεν θέλουν να εμβολιαστούν κατά του ιού της κορώνας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μαρκους Σέντερ σκέφτεται να επιβάλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για αυτήν την επαγγελματική ομάδα. Αλλά και αυτό προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Οι εμβολιασμοί στη Γερμανία γίνονται αργά. Περίπου 600.000 άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί έως τις 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το RKI. Ωστόσο, υπάρχει ήδη μια συζήτηση σχετικά με υποχρεωτικό εμβολιασμό.

 

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση το απορρίπτει παντως για ολόκληρο τον πληθυσμό.

Ο Πρόεδρος Klaus Iohannis διαφωνεί με την πρόταση της Ελλάδας να ταξιδεύουν οι πολίτες της Ε.Ε. με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ο Πρόεδρος Klaus Iohannis δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την επιβολή πιστοποιητικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο βάσει των οποίων θα μπορούσαν να ταξιδέψουν άτομα που εμβολιάστηκαν κατά του COVID-19. Η Ελλάδα πρότεινε την Τρίτη, τη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του Covid-19 σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να διευκολύνει τα ταξίδια που πλήττονται από την πανδημία. Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, το πιστοποιητικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επιβίβαση σε οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς. «Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα. Πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται για ιατρικούς λόγους και όχι για ταξίδια. Αυτές είναι σημαντικές πληροφορίες για τον οικογενειακό γιατρό ή για οποιονδήποτε άλλον, εάν το άτομο φτάσει στα επείγοντα. Ωστόσο, δεν μου φαίνεται σωστό να χρησιμοποιούνται αυτά τα πιστοποιητικά για να χωρίσουμε τον ευρωπαϊκό πληθυσμό στα δύο», δήλωσε ο Klaus Iohannis.

 

Σε επιστολή που απευθύνεται στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε την επέκταση του προγράμματος σε ολόκληρη την Ε.Ε. “Για χώρες όπως η Ελλάδα, που εξαρτώνται από τον τουρισμό, είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί αυτό το πρόβλημα πριν από τη θερινή περίοδο”, δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Θανάσης Αργυράκης

Θανάσης Αργυράκης

φωτό:periodista.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις