Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου κατέθεσαν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής αγώνα πολιτών. Με την αναφορά ζητούν από τον Εισαγγελέα να διερευνήσει τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις 31 Δεκεμβρίου, σε βάρος υπαλλήλων της Περιφέρειας και του Υπουργείου.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο δήμαρχος Βόλου, προχώρησε σε βαρύτατες καταγγελίες για διαφθορά των οργάνων ελέγχου της Περιφέρειας και του Υπουργείου που διεξάγουν ελέγχους στις βιομηχανίες, κατόπιν ειδοποίησης.

Συγκεκριμένα ανέφερε επί λέξει τα εξής (38:20) «και αυτά τα κλιμάκια που ανήκουν στην Περιφέρεια ή στο Υπουργείο πριν έρθουν να ελέγξουν την ΑΓΕΤ (δανείζομαι το όνομα) ή οποιοδήποτε εργοστάσιο τηλεφωνούν πρώτα…για τέτοιους τύπους μιλάμε, μιλάμε για τέτοιους τύπους…γι αυτό όλοι αυτοί έχουν τρία εξοχικά. Δηλαδή είναι σαν να πάει η εφορία να κάνει έλεγχο στο μαγαζί μου και να πάρει τηλέφωνο να πει έρχομαι…ε αυτά κάνουνε κι αυτοί».

«Ο δήμαρχος Βόλου με τον θεσμικό του ρόλο, κατήγγειλε δημοσίως ότι υπάλληλοι της Περιφέρειας χρηματίζονται, έχουν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος (απόκτηση εξοχικών) από την πλημμελή τήρηση των καθηκόντων τους προς όφελος των βιομηχανιών. Κατήγγειλε ότι οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι είναι πλημμελείς. Κατήγγειλε σοβαρότατα περιστατικά διαφθοράς» αναφέρει η Επιτροπή και με δεδομένο ότι η πόλη ταλαιπωρείται από σοβαρά περιστατικά αέριας ρύπανσης και οι δηλώσεις εγείρουν ζήτημα ηθικής και νομιμότητας, ζητά από τον Εισαγγελέα να διερευνήσει ποινικά τις καταγγελίες του δημάρχου και να αποδώσει ευθύνες, όπου υπάρχουν.

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις