Το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί στους δικαιούχους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έχει ξεκαθαρίσει πως η ενίσχυση αφορά σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ θα δοθεί έμφαση σε εκείνους που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα.
Αυτό σημαίνει ότι στην υπουργική απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr, θα προσδιορίζονται τα εισοδηματικά κριτήρια που θα επιτρέπουν στους δικαιούχους να λάβουν το σημαντικό αυτό βοήθημα. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει κάποιος το επίδομα θα είναι η μείωση των εσόδων του (μάλλον κατά 20%) για την περίοδο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρχει εισοδηματικό όριο και για το οικογενειακό εισόδημα του 2020.
Πάντως, οι επιστημονικοί φορείς έχουν πει με ξεκάθαρο τρόπο ότι για δυο κατηγορίες δυνητικών δικαιούχων θα πρέπει να μην ισχύσει το κριτήριο της μείωσης εισοδημάτων το 2020 και συγκεκριμένα για τους νέους επιστήμονες που ξεκίνησαν την δραστηριότητά τους πέρσι και φέτος αλλά και για τους επιστήμονες με ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Οι δικαιούχοι που έχουν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να που πληρούν τα κριτήρια θα πρέπει να κάνουν δύο ηλεκτρονικές αιτήσεις, στο myBusinessSupport και στην ΕΡΓΑΝΗ.
Οι επιστήμονες θα πρέπει να έχουν υποβάλει δήλωση για τα έσοδά τους κατά την περίοδο αναφοράς του 2020 στην πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και στη συνέχεια να υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση- αίτηση στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».
Με στόχο να λάβουν το επίδομα μόνο όσοι πραγματικά το δικαιούνται θα πραγματοποιηθούν αυτοματοποιημένοι έλεγχοι (με διασταύρωση των σχετικών στοιχείων στις πλατφόρμες της ΕΡΓΑΝΗΣ και της ΑΑΔΕ). Έτσι, θα ταυτοποιηθεί αν οι ενδιαφερόμενοι που υποβάλλουν αίτηση πληρούν τις προϋποθέσεις.
thestival.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις