«Παράθυρο» εξόφλησης εντός του τρέχοντος μηνός της αποζημίωσης «κουρεμένου» ενοικίου για τον Ιανουάριο, αφήνουν «ανοιχτό» υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών: Εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, πάντως, δεδομένου ότι αποζημιώσεις προηγούμενων μηνών δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Για υπεράνθρωπη προσπάθεια να καταβληθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων έως το τέλος του μήνα, η αποζημίωση μειωμένου ενοικίου για τον Ιανουάριο, κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Οικονομικών: Ξεκαθαρίζουν όμως ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα που «κυνηγάει» προθεσμίες, οι οποίες είναι δύσκολο να τηρηθούν -λόγω της φύσης της αγοράς ακινήτων- και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται αυτή η προσπάθεια να πέσει στο κενό.

Δεν έχει εξοφληθεί ούτε καν ο… Νοέμβρης

Άλλωστε, η αποζημίωση μηνός Νοεμβρίου -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν έχει ακόμα εξοφληθεί σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, αν και οι πληρωμές άρχισαν από τις 18 Ιανουαρίου! Πρόκειται κυρίως για περιπτώσεις συνιδιοκτησίας ακινήτων τα οποία εκμισθώνονται σε πληττόμενες επιχειρήσεις. Ο έλεγχος των συγκεκριμένων περιπτώσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ -προκειμένου να αποφευχθούν λάθη- δεν είναι εύκολος και απαιτείται χρόνος. Παρά τις εκκρεμότητες, το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για τις αποζημιώσεις του Δεκεμβρίου πιθανότατα θα τηρηθεί. Και παρά τις όποιες προσπάθειες για το 80% του Ιανουαρίου δύσκολο να προχωρήσει και αυτή η εκκρεμότητα μέσα στον μήνα.

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις